Nieuwe Hue-app heeft nu ook weer een Apple Watch-app

De nieuwe Hue-app is bijgewerkt en brengt de Apple Watch-app weer terug. De compleet nieuwe Hue-app moest het nog zonder Apple Watch-versie doen, maar het is nu dus weer mogelijk om met de nieuwe app je lampen te bedienen vanaf je horloge.

hue-app-apple-watch
Enkele maanden geleden lanceerde Philips een compleet vernieuwde Hue-app. Hoewel veel functies wel in de nieuwe versie aanwezig waren, bleek dat de iPad- en Apple Watch-versie het niet gered hadden. In de update van vandaag is laatstgenoemde app weer aanwezig, zodat je makkelijker vanaf je Apple Watch je Hue-lampen kunt bedienen. Verder bevat de app nog verbeteringen op het gebied van HomeKit en zijn er aanpassingen gedaan voor de widgets.

Nieuwe Hue-app met Apple Watch-ondersteuning

De Apple Watch-app is met deze nieuwe update dus weer toegevoegd en is meteen geschikt voor watchOS 2. De oude Hue-app bevatte al een Apple Watch-app, maar die werd nooit aangepast voor watchOS 2. Per 1 juni heeft Apple native Apple Watch-app verplicht gesteld, waardoor Philips deze Apple Watch-app wel moest maken met watchOS 2 in het achterhoofd. Dankzij de Apple Watch-app kun je weer eenvoudig je lampen bedienen vanaf je horloge. De app is qua vormgeving wel wat aangepast.

hue-apple-watch-binnen hue-apple-watch-buiten

De oude Hue-app voor de Apple Watch bestond uit grote knoppen in een horizontaal scrolbare lijst, maar in de nieuwe Apple Watch-app worden je ingestelde scènes in een verticale lijst weergegeven. Hierdoor zie je ook meerdere scènes tegelijkertijd op het scherm staan, waardoor je makkelijker de juiste scene kunt instellen. Je regelt de knopen in de Apple Watch-app van Hue in de instellingen van de iPhone-app via Widgets & Apple Watch. De widgets die je al ingesteld had voor het berichtencentrum, worden standaard weergegeven in de Apple Watch-app. Verder is er nog een complicatie toegevoegd met een snelkoppeling naar de Hue-app.

hue-favoriete-appsEn over widgets gesproken: er is een wijziging aangebracht voor de knoppen in het Berichtencentrum. Als je een scene activeert via zo’n widget, kun je deze ook meteen weer uitzetten met dezelfde knop. Hierdoor hoef je geen aparte uit-knop meer in te stellen. Verder is de pagina Favoriete apps bijgewerkt met een nieuwe vormgeving voor makkelijkere navigatie. In de update-omschrijving wordt ook verbeterde HomeKit-management genoemd, maar het is nog onduidelijk wat dit precies inhoudt. De iPad-versie van de app ontbreekt vooralsnog.

Bekijk ook

Sterk verbeterde Philips Hue-app nu te downloaden

De nieuwe Philips Hue is vandaag verschenen. Dankzij de compleet nieuwe app kun je rechtstreeks vanuit de Hue-app kamers creëren en de lampen daarin bedienen. Bovendien heeft de app een heel nieuw design, waardoor je sneller al je lampen kunt bedienen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.