Apple Watch-arm

Apple stelt native Apple Watch-apps vanaf 1 juni verplicht

Apple informeert ontwikkelaars dat ze alleen nog native Apple Watch-apps mogen maken. De regel gaat op 1 juni 2016 in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft ontwikkelaars geïnformeerd dat alle nieuwe Apple Watch-apps vanaf 1 juni native moeten zijn. Ze mogen dus niet langer sterk afhankelijk zijn van de iPhone en moeten zijn gebouwd met de de watchOS 2 SDK of een nieuwere versie. De maatregel moet ervoor zorgen dat apps sneller zijn.


Apple Watch-arm

Toch zullen nog steeds wel wat trage apps blijven bestaan. Het gaat dan om apps die vlak na het verschijnen van de Apple Watch zijn gemaakt en sindsdien niet meer zijn bijgewerkt. Die apps zijn voor de processorkracht afhankelijk van de iPhone. Bij nieuwe apps kun je er echter vanuit gaan dat ze native zijn.

De maatregel gaat in op 1 juni, twee weken voordat de jaarlijkse pelgrimstocht naar WWDC plaatsvindt.

Trage Apple Watch-apps

De Apple Watch verscheen precies een jaar geleden, in april 2015. De eerste apps waren eigenlijk niet meer dan extensies van de bijbehorende iPhone-apps. Verwerking van data vond plaats op de iPhone, waardoor er constant gegevens heen en weer moesten worden gestuurd. Op zich was dat geen probleem, als de communicatie vlot verliep. Maar dat was niet het geval: het duurde soms een halve minuut tot een minuut voordat er wat info op het scherm verscheen.

Met native apps en watchOS 2 veranderde dat. De app draait nu op de Apple Watch zelf en is alleen nog voor locatiediensten en internetverbindingen afhankelijk van de iPhone. Dat lijkt een betere benadering, maar door de beperkte processorkracht van de Apple Watch zijn apps op je pols nog steeds relatief traag. Zeker als je het vergelijkt met de snelheid van apps op hedendaagse iPhones.

Wellicht komt daar verandering in als Apple later dit jaar een Apple Watch 2 met betere hardware aankondigt. Er zouden zelfs geruchten zijn dat dit al in juni tijdens de WWDC gebeurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2016, 11:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, developers, sdk
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.