Scrivener-app voor iPhone en iPad

Scrivener: populaire schrijfapp nu beschikbaar voor iPhone en iPad

De langverwachte iPhone en iPad versie van Scrivener is nu eindelijk beschikbaar. Scrivener is een uitgebreide schrijfapp voor de Mac die vooral populair is onder schrijvers van boeken en verhalen. De app laat je snel en overzichtelijk enorme hoeveelheden tekst en informatie organiseren.

De langverwachte iPhone- en iPad-versie van Scrivener is nu eindelijk beschikbaar. Scrivener is een zeer uitgebreide schrijfapp voor de Mac die vooral populair is onder schrijvers van boeken en verhalen. De app is bedoeld om overzicht te houden bij enorme hoeveelheden tekst en zorgt ervoor dat je alles wat hierbij komt kijken goed kunt organiseren. De ontwikkeling van de iOS-versie kende sinds de aankondiging in 2011 veel problemen maar de app is nu eindelijk beschikbaar.

Scrivener-app voor iPhone en iPad

Ontwikkeling duurde 5 jaar
Het ontwikkelproces van de iPhone en iPad versie kende veel problemen en heeft vijf jaar geduurd. De afgelopen jaren waren er allerlei conflicten met externe ontwikkelaars waarna de originele maker en bedenker van Scrivener, Keith Blount, zelf maar met de ontwikkeling van de app aan de slag ging. Dit bleek leuker dan verwacht en vooral door de mogelijkheden van de grote iPad Pro werd Blount weer helemaal enthousiast.

Scrivener is voor serieuze schrijvers

Scrivener is met zijn forse prijskaartje bedoeld voor serieuze schrijvers die boeken, scripts, rapporten en andere uitgebreide verhalen schrijven. De Mac-versie kost €44,99 (link) en de versie voor iPhone en iPad (link) is voor €19,99 te koop. Voor dat geld krijg je wel een hele uitgebreide app die je alles omtrent het schrijfproces van begin tot eind laat structureren. Denk hierbij aan verschillende categorieën, notities, voetnoten en feedback.

Scrivener-app voor iPhone

Scrivener-functies van Mac naar iPhone en iPad

De meeste functies van de Mac-app zijn ook beschikbaar op de iPhone en iPad. Zo heb je verschillende opmaakopties tot je beschikking en kun je heel makkelijk wisselen tussen schrijf- en onderzoek-modus. Sommige functies vereisen een groter scherm en zijn alleen op de iPad te gebruiken. Zo heb je een prikbord van kurk waarmee je de verschillende hoofdstukken uitspreidt, waarna je de hoofdstukken vervolgens kunt gaan uitwerken. Ook hoef je niet langer je hele document om te gooien als je een hoofdstuk wilt veranderen. Je sleept de hoofdstukken gewoon op de plek waar je ze wilt hebben. Op de iPad kun je ook twee documenten naast elkaar in één scherm zetten.

Scrivener-app - synchronisatie tussen Mac, iPhone en iPad

Scrivener laat je het eindresultaat handig exporteren naar allerlei formaten zoals PDF, ePub en Word. Hierbij kun je er zelfs voor kiezen om je document in een ander lettertype te exporteren. Handig als je zelf het liefst met een specifiek font werkt. Al je data kun je tussen de Mac OS X- en iOS-versies synchroniseren via Dropbox. Er is ook een optie om bestanden tussen je verschillende apparaten te kopiëren via iTunes.

Scrivener is nu beschikbaar voor iPhone en iPad voor mensen met minimaal iOS 9. Je kunt de app kopen via onderstaande link:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2016, 12:39
Categorie Apps
Onderwerp schrijven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.