Homey krijgt gezinsdeling en gastaccount

Homey, de smart home hub die allerlei apparaten geschikt maakt voor HomeKit, heeft er twee handige functies bij gekregen. Met Family Sharing kun je ook gezinsleden het apparaat laten bedienen en daarnaast kun je gasten toegang geven tot je smart home.

Homey met Family Sharing

Family Sharing houdt in dat Homey-bezitters gezinsleden kunnen uitnodigen om de aangesloten apparaten te bedienen. Het gezinslid heeft daarvoor wel een eigen account nodig. De hoofdbeheerder bepaalt wat de anderen mogen doen door een rol in te stellen: Eigenaar, Beheerder, Gebruiker en Gast. Daarnaast is het mogelijk om een gastaccount te maken. Hiermee kun je vrienden en gasten de mogelijkheid geven om de Homey te bedienen. Je kunt dit tijdelijk in- en uitschakelen met een Flow. Dit kan ook handig zijn voor babysitters, schoonmakers en andere tijdelijke bezoekers.


In de nieuwste update is het instellen van Homey ook gemakkelijker geworden, omdat je dit voortaan via Wi-Fi kunt doen in de Homey-app. De chatfunctie is opnieuw ontworpen om getypte opdrachten te geven. Je hebt hiervoor Homey-firmware v2.1.1 nodig en minimaal versie 2.2.0 van de Homey-app.

Homey Family Sharing

Homey is een smart home hub, gemaakt door het Nederlandse bedrijf Athom. Het is een open platform en is daarom compatibel met veel merken. Het station heeft een bereik tot 50 meter binnenshuis en tot 100 meter bij vrij zicht. Je kunt er tot 25.000 apparaten op aansluiten en verschillende scenes instellen. Hij is voor 300 euro verkrijgbaar bij de volgende winkels:

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.