HomePod handoff voor muziek.

Apple brengt HomePod-update iOS 13.2 uit met Handoff en meer

Apple heeft de eerder aangekondigde HomePod-update met nieuwe functies uitgebracht. De nieuwste iOS 13.2-update voor de HomePod voegt onder andere Handoff toe.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 29 oktober: Apple heeft de HomePod-update 13.2 teruggetrokken omdat sommige speakers erop vastliepen. Meer informatie hier.

Al tijdens de WWDC in juni kondigde Apple enkele HomePod-functies in iOS 13 aan. Hoewel iOS 13 al sinds september beschikbaar is, hebben we op deze HomePod-functies nog even moeten wachten. Aan het wachten is nu een einde gekomen, want Apple heeft de grote update voor de HomePod uitgebracht. Helaas zit er nog steeds geen Nederlandse ondersteuning in, maar voor iedereen die al een HomePod zitten er toch wat aardige verbeteringen in.

HomePod update iOS 13.2 beschikbaar

De software-versie voor de HomePod loopt altijd gelijk met die van iOS, vandaar dat Apple meteen naar versienummer iOS 13.2 springt. In de releasenotes laat Apple weten wat er allemaal nieuw is:

iOS 13.2 biedt ondersteuning voor nieuwe HomePod-functies:

  • Zet muziek, podcasts of telefoonoproepen over door je iPhone dicht bij de HomePod te brengen
  • Voeg muziek toe aan je HomeKit-scènes
  • Speel ontspannende hoogwaardige soundtracks af met ‘Ambient Sounds’
  • Stel sluimerstanden in om in slaap te vallen met muziek of ‘Ambient Sounds’

HomePod update iOS 13.2.

In de Engelse releasenotes is nog te lezen dat er ondersteuning is voor het herkennen van verschillende stemmen van familieleden. Omdat de HomePod nog geen Nederlandse taal ondersteunt, wordt dit ook niet vermeld in de Nederlandse update-omschrijving.

Bekijk ook

Op deze vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13 wachten we nog steeds

De HomePod krijgt er dit jaar een aantal mooie en welkome verbeteringen bij, al moeten we er wel vrij lang op wachten. Terwijl iOS 13 en iPadOS 13 al lang zijn verschenen, zit de HomePod qua firmware nog op iOS 12.4. Het kan niet meer lang duren tot de update naar iOS 13 ook voor de HomePod beschikbaar komt en je kunt dan meteen gebruik maken van onderstaande vernieuwingen!

HomePod-update installeren
Het installeren van de HomePod-update is heel eenvoudig. Volg simpelweg deze stappen:

  1. Open de Woning-app op je iPhone.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen.
  3. Tik op Software-update.
  4. De app zal nu controleren op updates. Je ziet nu versienummer en grootte. De update wordt automatisch gedownload.
  5. Tik op de knop Installeer om de software bij te werken.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

HomePods lopen vast op iOS 13.2, Apple trekt update weer terug

Apple heeft bovengenoemde update 13.2 teruggetrokken omdat het problemen opleverde voor meerdere gebruikers. Sommige slimme speakers liepen vast en werden onbruikbaar door de update. De HomePod lijkt in een loop van fouten terecht te komen, waardoor hij niet meer reageert. Bovenop zie je ronddraaiende witte verlichting. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen lijkt niet te werken. Ook het loskoppelen van de Woning-app lijkt niet te werken. Gebruikers melden dat iOS-apparaten de HomePod niet meer zien staan.

Volgens meldingen op Reddit raadt Apple gebruikers aan om de speaker te laten vervangen, omdat er nog geen software-oplossing beschikbaar is. Je kunt daarom beter wachten met updaten en zorgen dat het automatisch installeren van updates is uitgeschakeld. Hiervoor tik je op het huis-icoontje linksboven in de Woning-app en ga je naar Software-update. Daar kun je aangeven dat updates alleen handmatig mogen worden geïnstalleerd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 oktober: Informatie over vastlopen van HomePod en het terugtrekken van 13.2 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.