iPadOS 13.2 verschenen: dit is er nieuw op de iPad

iPadOS 13.2 is beschikbaar voor de iPad. Apple heeft de nieuwste versie uitgebracht, waar niet alleen nieuwe functies meer ook bugfixes in zitten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPadOS 13.2 beschikbaar

Sinds dit jaar heeft Apple de iPad een eigen besturingssysteem gegeven, met de naam iPadOS. Hier zit een aantal exclusieve iPad-functies in, waaronder allerlei mogelijkheden voor multitasking. Toch hebben iOS en iPadOS nog veel overeenkomende functies en dat is ook het geval met iPadOS 13.2. Je vindt hier namelijk voor het grootste deel dezelfde functies als in iOS 13.2.


Net als op de iPhone brengt de update voor de iPad een reeks nieuwe emoji. In totaal gaat het om ruim 60 nieuwe icoontjes: van emoticons tot dieren en voorwerpen. Er zijn ook meer opties voor huidkleuren en emoji voor mensen met een beperking.

Emoji in iOS 13.2

Er zijn ook verbeteringen voor de Woning-app. Heb je accessoires die meerdere functies hebben? Dat is vooral bij sensoren het geval, die naast beweging ook temperatuur en bijvoorbeeld lichtsterkte kunnen meten. Je kan nu per accessoire aangeven of de functies samengevoegd moeten worden in één tegel of dat elke functie zijn eigen tegel krijgt.

Check voor meer nieuwe mogelijkheden ons artikel met nieuwe functies in iOS 13.2. Nagenoeg alle opties zijn ook te vinden op de iPad, met uitzondering van Deep Fusion.

Bekijk ook

Deze iOS 13.2 functies kun je nu gebruiken

iOS 13.2 is uit, maar wat zijn nu de belangrijkste nieuwe functies? In dit artikel zetten we de functies van iOS 13.2 voor je op een rijtje. Zo weet je precies wat je allemaal met de update kan doen.

iPadOS 13.2 releasenotes

Dit zijn de Nederlandse releasenotes van iPadOS 13.2:

iPadOS 13.2 introduceert bijgewerkte en nieuwe emoji’s, aangekondigde berichten voor AirPods, ondersteuning voor AirPods Pro, veilige video in HomeKit, voor HomeKit geschikte routers en nieuwe privacy-instellingen voor Siri. Deze update bevat ook probleemoplossingen en verbeteringen.
Emoji’s

  • Meer dan 70 nieuwe of bijgewerkte emoji’s, waaronder dieren, eten, activiteiten, nieuwe emoji’s voor toegankelijkheid, genderneutrale emoji’s en een selectie aan huidskleuren voor koppel-emoji’s

Ondersteuning voor AirPods

  • Kondig berichten aan met Siri om je inkomende berichten hardop voor te lezen via je AirPods
  • Ondersteuning voor AirPods Pro

Woning-app

  • Met veilige video in HomeKit kun je op vertrouwelijke wijze versleutelde video’s vastleggen, bewaren en bekijken via je beveiligingscamera’s en je kunt er personen, dieren en voertuigen mee detecteren
  • Met voor HomeKit geschikte routers kun je bepalen waarmee je HomeKit-accessoires op het internet of in je woning communiceren

Siri

  • Privacy-instellingen om te bepalen of je wel of niet wilt helpen om Siri en de dicteerfunctie te verbeteren door Apple toe te staan om audio van je interacties met Siri en de dicteerfunctie te bewaren
  • Optie om je Siri- en dicteergeschiedenis te verwijderen via de Siri-instellingen

Deze update bevat ook probleemoplossingen en andere verbeteringen:

  • Oplossing voor een probleem waarbij wachtwoorden soms niet automatisch konden worden ingevuld in apps van derden
  • Oplossing voor een probleem waarbij het toetsenbord soms niet werd weergegeven bij het gebruik van de zoekfunctie
  • Oplossing voor een probleem waarbij er door Berichten slechts één melding werd verstuurd, terwijl de optie om meldingen te herhalen was ingeschakeld
  • Oplossing voor een probleem waarbij er in Berichten soms een telefoonnummer werd weergegeven in plaats van een contactnaam
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat Contacten werd gestart met het eerder geopende contact in plaats van de lijst met contactpersonen
  • Oplossing voor een probleem waarbij markeringsannotaties soms niet werden bewaard
  • Oplossing voor een probleem waarbij bewaarde notities soms tijdelijk verdwenen
  • Oplossing voor een probleem waarbij de iCloud-reservekopie soms niet werd voltooid nadat er op ‘Maak nu reservekopie’ was getikt in Instellingen
  • Verbeterde prestaties wanneer AssistiveTouch wordt gebruikt om Appkiezer te activeren

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iPadOS 13.2 downloaden
Om iPadOS 13.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

https://www.iculture.nl/tips/over-the-air-updaten-ota-iphone-ipad/

Zit je op de beta van iPadOS 13.2, dan moet je mogelijk eerst het betaprofiel verwijderen voordat je kan updaten. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > Profiel. Vervolgens kun je de update downloaden en installeren volgens de stappen hierboven.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

iPadOS 13

iPadOS 13 is de grote software-update voor de iPad, die in september 2019 beschikbaar kwam. Deze update is inmiddels opgevolgd door iPadOS 14 en latere opvolgers. Dit was de eerste keer dat iPadOS werd losgetrokken van iOS en een zelfstandige update voor de iPad werd. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iPadOS 13

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.