Apple Store Dusseldorf HomePod

Apple brengt iOS 13.2.1 uit voor HomePod na vastlopers

Apple heeft voor de HomePod iOS 13.2.1 uitgebracht, nadat de vorige update werd teruggetrokken. Sommige gebruikers merkten dat de slimme speaker vastliep na de installatie. iOS 13.2.1 is alleen bedoeld voor de HomePod, niet voor de diverse iPhones.

iOS 13.2.1 voor HomePod lost vastlopers op

iOS 13.2 voor HomePod verscheen afgelopen maandag, maar bleek niet voor iedereen een succes. Apple trok de update nog dezelfde avond weer in. Het probleem is uiteindelijk snel opgelost, want nu heeft Apple alweer een aangepaste versie van de update, die minder problemen zou moeten geven. De update bevat vernieuwingen zoals Handoff voor audio en ondersteuning voor meerdere gebruikers.


In de releasenotes van iOS 13.2.1 voor HomePod maakt Apple geen woord vuil aan het feit dat de vorige update leidde tot ‘gebrickte’ HomePods. Sommige gebruikers op Reddit gingen met hun vastgelopen HomePod terug naar Apple en daar werd geconstateerd dat het niet opgelost kon worden. De HomePod moest worden omgeruild. Dat is prima als je in Californië woont en in tien minuten naar de Apple Store in het winkelcentrum kunt rijden, maar voor Nederlandse en Belgische gebruikers was het knap lastig. Zij hebben de HomePod uit het buitenland gehaald en kunnen niet zomaar even omruilen.

De speaker ging in een automatische loop en wilde steeds herstarten. Bovenop was een constant draaiend wit licht te zien. Sommige gebruikers probeerden de HomePod naar fabrieksinstellingen terug te zetten, maar ook dat hielp niet en verwijderen uit de Woning-app had evenmin effect.

Apple Store Dusseldorf HomePod

Apple heeft het supportdocument voor het herstellen van de HomePod stilletjes aangepast na deze update. Heb je al iOS 13.2 geïnstalleerd, dan moet je niet gaan resetten of proberen naar fabrieksinstellingen terug te zetten, maar moet je de nu verschenen iOS 13.2.1 installeren. Heb je de HomePod al uit de Woning-app verwijderd, dan zul je contact moeten opnemen met Apple Support en kijken hoe dit opgelost kan worden.

Bekijk ook

Apple brengt HomePod-update iOS 13.2 uit met Handoff en meer

Apple heeft de eerder aangekondigde HomePod-update met nieuwe functies uitgebracht. De nieuwste iOS 13.2-update voor de HomePod voegt onder andere Handoff toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.