HomePod staand zwart

Dit is de HomePod-speaker van Apple

Apple heeft de HomePod speaker onthuld, een speaker waarmee je smart home-apparaten kunt aansturen en muziek kunt luisteren. Er is lang uitgekeken naar dit nieuwe product; hier lees je alle details!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het kan wel eens de belangrijkste productaankondiging van dit jaar worden: de HomePod-speaker. Apple heeft zojuist het accessoire onthuld. Daarmee is ook meteen het grootste geheim verklapt, namelijk het uiterlijk van de speaker. De afgelopen weken lekten al veel details uit over de vormgeving, maar die spraken elkaar regelmatig tegen.

HomePod staand zwart

Slimme speaker voor thuis

Amazon, Google, Microsoft… allemaal hebben ze hun eigen slimme assistent voor thuis en allemaal willen ze het liefst samenwerken met al je apparaten thuis. Amazon Alexa is daarmee het verst gevorderd en werkt al met tientallen apparaten samen. De Google Assistent staat nog in de startblokken, maar lijkt ook goede kansen te hebben.

HomePod speaker wit

En Apple? Die stelde de afgelopen jaren de Siri-assistent beschikbaar op allerlei apparaten, meer een speciale hub voor thuis was er nog niet. Met de HomePod-speaker komt daar verandering in. De speaker is later dit jaar verkrijgbaar in wit en zwart, is net iets kleiner dan 18 cm hoog en heeft 7 tweeters onderin, die rondom zijn geplaatst. Elk is voorzien van een eigen driver, die met behulp van audiobeams het geluid bundelen en richten. Een opwaargs gerichten woofer zorgt voor de nodige bastonen.

Er zit een Apple A8-chip in, net als in de iPhone, met automatische bass-equalization en dynamische modeling. Ook simuleert de speaker surround sound en het werkt uiteraard met Apple Music. Spotify is nog niet bevestigd.

HomePod Siri-interactie

Audio past zich automatisch aan
Je moet de HomePod aansluiten op het stopcontact, dus de speaker is waarschijnlijk niet draagbaar. De speaker past de audio automatisch aan de ruimte in, waarin je je bevindt. Daarbij kan de speaker automatisch de grootte en de vorm van de kamer achterhalen. Er zitten 6 microfoons in, die je met ‘Hé Siri’ kunt activeren.

Als je twee HomePods hebt, werken ze automatisch samen. Je kunt dingen zeggen zoals “Play something mellow”, “Play Beats 1 radio” of “What was the top song in 1983?”. Bovenop kun je een soort golfvorm van Siri zien, maar er lijkt geen echt scherm aanwezig. Je kunt met de Homepod ook berichten sturen, herinneringen instellen, vertalen, aandelenkoersen opvragen en nog veel meer.

Volgens eerdere geruchten zou de HomePod-speaker op een aangepaste versie van iOS draaien, maar dat is nog niet bevestigd. De aanwezigheid van een A8-chip wekt wel de indruk dat het besturingssysteem in ieder geval erg op dat van de iPhone lijkt. Ook aan beveiliging en privacy is gedacht. Alleen als je ‘Hé Siri’ zegt zal data naar de Apple-servers worden gestuurd. Dit gebeurt uiteraard versleuteld en op basis van anonieme data. Apple weet dus niet dat jij het weerbericht opvraagt.

Wanneer komt de HomePod beschikbaar?
De speaker komt later dit jaar aanvankelijk alleen in de VS, UK en Australië beschikbaar. In 2018 komt de HomePod ook naar andere landen.

HomePod-functies

HomePod speaker prijs

Wat gaat het kosten?
Als Apple de concurrentie wil bijbenen kunnen ze de Siri speaker niet te duur maken. Vanwege de betere audiokwaliteit kan Apple het zich veroorloven om een hogere prijs te vragen, namelijk $349. Ter vergelijking: voor de Amazon Echo betaal je €180 en de Google Home kost €150.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 13:04
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen homepod, Siri, speaker
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.