Apple Files-app

Nu officieel: dit is de nieuwe Files-app voor de iPad en iPhone in iOS 11

Apple heeft de Files-app voor iOS 11 officieel onthuld. Met deze app kun je bestanden beheren en slepen op de iPad en iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Eerder vandaag lekten de plannen al uit, nu is het officieel: Apple heeft de Bestanden/Files-app voor iOS 11 aangekondigd. Met deze app krijg je toegang tot bestanden op je iPad en iPhone, zodat je ze makkelijker kunt uitwisselen tussen apps. Het gaat om een officiële app die standaard deel uitmaakt van iOS 11.

Apple Files-app

Nieuwe Bestanden-app voor iOS 11

Ook in de Nederlandse en Belgische App Store was de nieuwe app vannacht al te zien door dit linkje te volgen (inmiddels niet meer actief).

De toevoeging van een filemanager voor iOS is nieuw voor Apple. Tot op heden was het niet mogelijk om de bestanden en mappen van iOS te bekijken. Daardoor was het niet mogelijk om mappen te kopiëren of bestanden tussen mappen te verplaatsen. De enige mogelijkheid die tot nu toe beschikbaar was, was de iCloud Drive-app, waarmee je bestanden in de online opslagruimte van Apple kunt beheren. De Files-app werkt niet alleen met iCloud, maar ook met allerlei andere clouddiensten, zoals Google Drive, OneDrive en box. De Files-app werkt ook samen met de nieuwe Drag & Drop-functies van iOS 11 zodat je bestanden eenvoudig kunt plakken in Mail, Notities en andere apps.

De nieuwe Files-app van iOS 11 werkt zowel op de iPhone als iPad, maar vooral op de iPad komt deze goed van pas dankzij de nieuwe multitasking functies. In iOS 11 is de app standaard aanwezig. De mogelijkheden van de Files-app zijn waarschijnlijk beperkter dan je in Finder op de Mac (of Explorer in Windows) gewend bent.

‘Geen bestandssysteem nodig’
Apple vond aanvankelijk dat iOS geen toegang tot het bestandssysteem nodig had. iOS moest alles achter de schermen regelen voor de gebruikers, zodat ze niet in verwarring zouden komen (en geen gekke dingen konden doen).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2017, 14:16
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 11, wwdc

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.