Apple TV-apps in mappen.

‘Apple verkoopt HomePod onder kostprijs’

Volgens Apple-kenner John Gruber verkoopt Apple de HomePod onder kostprijs. De huidige generatie Apple TV 4K zou tegen kostprijs in de winkel liggen. Hij baseert zich daarbij op eigen bronnen.

Of de informatie klopt is niet zeker, maar Gruber heeft al jarenlang goede bronnen binnen Apple. “Het is echt een $180 kostende doos”, aldus Gruber. Over Apple’s slimme speaker zegt hij: “Waarom is de HomePod zoveel duurder dan die andere speakers waar je tegen kunt praten. Ik geloof zelfs dat Apple het met verlies verkoopt”. Het geeft een kijkje in Apple’s mogelijke prijsstelling voor hardwareproducten, op het moment dat we aan de vooravond staan van meer diensten, waaronder een eigen Apple tv-dienst.

‘Apple TV wordt verkocht tegen kostprijs’

Gruber besprak de producten in zijn podcast ‘The Talk Show’, waar ook regelmatig Apple-kopstukken zoals Phil Schiller en Craig Federighi te gast zijn geweest. De Apple TV zou daadwerkelijk $180 aan componenten, arbeid en andere kosten met zich meebrengen. Er zit een krachtige A10X Fusion-processor in, die op zich al rond de €25 kost. De graphics zijn erg goed en er zit 32GB of 64GB opslag en snelle draadloze technologie in. Je krijgt er bovendien een Siri Remote met touchpad en microfoon bij. Daarmee is de Apple TV duurder om te maken dan producten van de concurrentie.

Apple Events op de Apple TV voor 30 oktober.

Wat de HomePod kost om te maken is niet bekend, maar ook daarbij heeft Apple niet voor de goedkoopste componenten gekozen. Het interne audiosysteem is speciaal ontworpen voor de HomePod met slimmigheden als automatisch kalibreren van de bas en dynamische audioprocessing.

Om betaaldiensten te stimuleren
Volgens Gruber verkoopt Apple de AirPods ook tegen kostprijs. Hij suggereert daarmee dat Apple meerdere producten op de markt brengt, die vooral zijn bedoeld om de afname van diensten zoals Apple Music en de toekomstige streaming tv-dienst te stimuleren. Apple’s dienstenaanbod bestaat nu voornamelijk uit Apple Music, iTunes, iCloud en de App Stores. Daarnaast zijn er nog wat kleinere diensten zoals de Book Store. De afgelopen kwartalen is de omzet hiervan flink gestegen. Zo werd in het meest recente kwartaal nog een record van $10,9 miljard omzet gehaald. Apple haalt hiermee een jaloersmakende brutomarge van 62,8 procent. CFO Luca Maestri vertelde investeerders tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers FQ1 2019 dat diensten in 2020 in omzet verdubbeld zullen zijn ten opzichte van 2016.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.