HomeKit-stekker Parce Plus vanaf februari in de winkel

De Parce Plus is een slimme Europese stekker, die vanaf februari in de winkels ligt. Voorganger Parce One bleek onveilig, maar de makers beloven nu beterschap.

Als je tegenwoordig spullen voor je smart home koopt, kun je ervoor kiezen om ze zoveel mogelijk HomeKit-compatibel te hebben. Wat slimme stekkers betreft heb je vanaf februari weer wat extra keuze. Dan komt namelijk de Parce Plus beschikbaar, een in Duitsland ontwikkelde stekker met een voorgeschiedenis. Slimme stekkers zijn handig, omdat het een makkelijke manier is om met smart home-producten te beginnen. Bovendien kun je er bijna elk apparaat met een stekker op aansluiten, waardoor een ‘dom’ apparaat opeens op afstand te bedienen is.


Parce One slimme stekker in de muur

Parce-stekker: gevaarlijke start

De voorganger Parce One kwam vorig jaar al uit, maar leek toen nog niet helemaal af. De spraakherkenning werkte niet goed en de lamp liet zich niet uitschakelen. Een paar maanden later moesten de makers alle stekkers terugroepen vanwege een veiligheidsprobleem. De stekker voldeed niet helemaal aan de CE-norm en had een probleem met de aarding, waardoor je een elektrische schok zou kunnen krijgen. Geen bijster goede start dus, maar de makers beloofden dat ze in 2017 zouden terugkeren met een opvolger.

Bekijk ook

HomeKit: het complete overzicht voor slimme apparaten in huis

Met Apple's HomeKit kun je smart home-toepassingen (domotica) makkelijker bedienen vanaf iPhone, iPad en andere Apple-apparaten. Lees alles over Apple HomeKit huisautomatisering.

Parce Plus: vernieuwde stekker

Nu grijpen de makers opnieuw hun kans met de Parce Plus, een Europese stekker. Je zou kunnen denken: dit wordt niets. Maar misschien hebben de makers juist van hun fouten geleerd en pakken ze alles nu veel grondiger aan. Parce Plus is de tweede generatie van de HomeKit-geschikte stekker. Deze ligt vanaf februari in de winkel en mensen die hun stekker terug moesten sturen krijgen een tegoedbon waarmee ze de Parce Plus gratis toegestuurd kunnen krijgen.

Parce One slimme stekker

Toch raden we aan om even goed na te denken voordat je je een pallet Parce Plus’en in huis haalt. De makers beloven “Big things are coming”, maar ze hebben de afgelopen maanden totaal niet gecommuniceerd via hun Twitter- en Facebook-accounts. Het enige teken van leven was een onderdeeltje voor de nieuwe Parce Plus. Zoek je een betrouwbare slimme stekker, dan kun je beter even kijken naar die van Elgato Eve.

https://www.iculture.nl/reviews/elgato-eve-homekit-accessoires/

Via: iphone-ticker

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.