PowerRay onderwater-drone

Een middagje vissen is nooit meer hetzelfde met de PowerRay FishFinder

Met de PowerRay kun je vissen terwijl je via de 4K-camera kijkt wat er zoal rondzwemt. Je kunt er zelfs aas aan hangen en via een VR-bril alles van nabij meemaken.

Stel je voor: je gaat een middagje vissen, maar in plaats van urenlang naar het lijntje staren kijk je ingespannen naar het scherm van je iPhone. De PowerRay-onderwaterdrone gaat onder water op zoek naar vissen en lokt ze met een blauw lampje. De 4K-beelden die de PowerRay FishFinder doorstuurt geven een haarscherp beeld wat er zoal rondzwemt. Vervolgens hoef jij alleen nog maar je hengel uit te gooien of je VR-bril op te zetten.

PowerRay onderwater-drone

PowerRay: vissen met een drone

De PowerRay kan de vissen nog niet vangen, maar hij kan ze wel lokken met een lampje en met op afstand bedienbare aas. Dat bedienen doe je uiteraard met de bijbehorende iPhone-app. De PowerRay is deze week te zien op de techbeurs CES 2017 in Las Vegas.

PowerRay visdrone

De PowerRay wordt gemaakt door PowerVision, een bedrijf dat al meer handige robots en drones heeft gemaakt. Deze onderwaterdrone is echter een uniek product. Terwijl de meeste drones door de lucht vliegen, kan de PowerRay tot 30 meter diepte duiken en met de Fishfinder-sonar rondzwemmende vissen ontdekken. De sonar gaat zelfs tot een diepte van 40 meter. Op het iPhone-scherm zie je wat er te vangen valt, zodat je realtime kunt meekijken vanuit First Person-weergave.

Nog meer pret met VR-bril
Je zou zelfs een VR-bril kunnen opzetten, zodat je live kunt meebeleven hoe de vis op het bungelende stukje aas afkomt en toehapt. Het bedrijf heeft daarvoor de PowerVision VR Goggles ontwikkeld, zodat de drone meebeweegt als jij je hoofd draait. Je hebt dan een echte immersive ervaring alsof je vanaf de zeebodem rondkijkt naar wat er zwemt.

PowerRay camera met drone en FishFinder

De PowerRay schept ook nog andere mogelijkheden: stel dat je niet kunt duiken maar wel wilt rondkijken in koraalriffen en op plekken waar veel bijzondere vissen zitten. Dan ga je gewoon met een VR-bril in een bootje zitten, terwijl de PowerRay voor jou rondkijkt. Het (optionele) accessoire met aashaakje kun je dan maar beter achterwege laten.

De prijs van de PowerRay is helaas nog niet bekend, maar de pre-order begint op 27 februari. Eerdere producten van PowerVision waren trouwens best prijzig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2017, 11:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen drone, vissen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.