Dell S2718D beeldscherm

Dell en LG kondigen nieuwe USB-C-beeldschermen voor MacBooks aan

Zoek je een monitor voor je MacBook? Dell en LG laten nieuwe beeldschermen met USB-C-aansluiting zien op techbeurs CES.

Apple heeft samen met LG het Ultrafine 5K-scherm ontwikkeld, maar dat betekent natuurlijk niet dat je daaraan vastzit. Vind je de Ultrafine 5K niet mooi op je bureau, dan kun je ook terecht bij Dell en een nieuw model van LG. Beide zijn te zien op de techbeurs CES, die later deze week van start gaat in Las Vegas.

Dell S2718D beeldscherm

Wil je een extern beeldscherm gebruiken, dan zul je moeten wennen aan andere merken. Geen beeldscherm met appeltje meer op je bureau, maar een Dell, LG, Philips of misschien zelfs een Samsung.

Dell-scherm met USB-C

Dell kondigt nu alvast een 27-inch Ultrathin display met USB-C-aansluiting aan met typenummer S2718D. Volgens de fabrikant is het ‘s werelds dunste scherm, dus dat belooft wat. Bovendien heeft Dell voor dit scherm gebruik gemaakt van de InfinityEdge-technologie, zodat er bijna geen randje rondom het scherm te zien is.

Het ziet er beter uit dan de LG UltraFine 5K, maar het scherm van Dell is wel minder krachtig. Het scherm levert 45 Watt, waardoor je de nieuwe 13- en 15-inch MacBook niet ermee kunt opladen. Voor de 12-inch MacBook moet het voldoende zijn. De LG UltraFine 5K daarentegen levert een output van 85 Watt.

Ook ligt de resolutie wat lager: in plaats van 4K of 5K krijg je Quad HD, oftewel 2560 x 1440 pixels. Het kleurenbereik ligt boven de 99% sRGB. Verder levert Dell een HDMI 2.0-aansluiting, een helderheid van 400 cd/m2 en een vernieuwingsfrequentie van 60Hz.

Qua kleurweergave en uiterlijk zit je goed, qua prijs is het toch even slikken. Dell wil 700 dollar (europrijs nog niet bekend) gaan vragen voor dit oogstrelende beeldscherm. Dat is goedkoper dan de LG UltraFine 5K, maar voor een beeldscherm dat nog geen 4K of 5K ondersteunt is het vrij prijzig. Je kunt bij Dell voor een paar honderd euro ook een heus 4K-scherm krijgen, weliswaar zonder USB-C-aansluiting.

Je kunt er nog even over nadenken. Het nieuwe Dell-scherm ligt rond maart in de winkels.

LG 32UD99

Kies je liever voor LG, maar wil je een mooier beeldscherm dan de UltraFine 5K die in samenwerking met Apple is ontwikkeld, dan kun je eens naar het nieuwste model kijken. LG gaat op de CES de 32UD99 laten zien. Dit is een nieuw 32-inch IPS-scherm met 4K Ultra HD-resolutie, oftewel 3840 x 2160 pixels. Met een pixeldichtheid van 137 PPI en ondersteuning voor HDR10 zit je redelijk goed. Dit scherm heeft een kleurenbereik van 95% van DCI-P3.

LG 32UD99 beeldscherm

Uiteraard heeft dit model ook een USB-C-aansluiting (anders zouden we ‘m niet bespreken). Wat de output is heeft LG helaas nog niet bekendgemaakt, dus het is nog onzeker of je er een MacBook mee kunt opladen. Het scherm heeft geen USB-C-input, maar je kunt wel genieten van de ingebouwde speakers met ‘Rich Bass’. Dat scheelt weer een set speakers op je bureau.

Wie nog steeds moeite heeft met kiezen kan de nieuwe 32UD99 naast de LG UltraFine 4K en 5K op de beursvloer zien staan. LG gaat nog meer beeldschermen aankondigen, waaronder eentje voor gamers. Prijzen en beschikbaarheid zullen pas worden onthuld als de beurs van start gaat.

Alle genoemde modellen zijn een alternatief voor het Thunderbolt Display, dat Apple niet meer verder ontwikkelt. Bovendien kun je er sommige modellen (zoals de 12-inch MacBook 2015) niet op aansluiten, dus dan ben je wel aangewezen op een extern merk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2017, 9:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen beeldscherm, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.