Staan-notificatie op de Apple Watch

Apple helpt eigen medewerkers Apple Park met halen van staandoel

Statafels in plaats van bureaus

Als je een kantoorbaan hebt en veel achter een bureau zit, kan het lastig zijn om je staandoel op je Apple Watch te halen. Apple heeft daar voor haar medewerkers nu wat op bedacht. In plaats van gewone bureaus staan ze tegenwoordig achter statafels.

Statafels in Apple Park

Sinds de bouw van Apple Park hebben we al veel gezien van voornamelijk de buitenkant van Apple’s hoofdkantoor. Sporadisch krijgen we een kijkje aan de binnenkant, bijvoorbeeld in een rondleiding door Apple Park waar we deurklinken en pizzadozen voorbij zagen komen. In een nieuw videointerview met David Rubenstein laat Tim Cook weten dat Apple de medewerkers getrakteerd hebben op iets nieuws. Iedere werknemer heeft namelijk statafels gegeven in plaats van een gewoon bureau.

“Als je een tijdje staand werkt, dan gaat zitten en vervolgens weer gaat staan, is dat veel beter voor je gezondheid”, zo geeft Tim aan in het interview. De statafels lijken ook het gevolg te zijn van de staanringen op de Apple Watch. In een eerder interview zei hij namelijk al dat tien minuten voor het hele uur heel veel medewerkers plotseling gaan staan, omdat ze anders hun staandoel op de Apple Watch missen. In 2015 noemde hij bovendien ‘zitten de nieuwe kanker‘. Om dit op te lossen heeft iedereen nu dus statafels gekregen. We weten helaas niet welk type statafels Apple precies aan haar werknemers gegeven heeft.

Mocht je zelf ook moeite hebben met het behalen van je staandoel, dan kun je ons artikel met tien tips voor je staandoel raadplegen.

Geef je weinig om het staandoel, dan kun je ook de notificaties voor je stadoel uitschakelen.

Eerder bleek dat Tim Cook, Jony Ive en collega’s nieuwe bureaustoelen gekocht hadden voor Apple Park. Het gaat om de Vitra Pacific Chair van zo’n €780 per stuk. Of ze hier met de statafels vaak op zullen zitten, is echter nog maar de vraag. Het design van het Apple Park zorgde echter ook voor flink wat problemen. Medewerkers raakten namelijk gewond door de vele glazen muren. Apple zou dit inmiddels opgelost hebben met stickers op de muren.

Apple Park Visitor Center in Cupertino

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2018, 10:13
Bron Bron Bloomberg
Via Via Business Insider
Categorie Apple
Onderwerp apple park

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.