Apple helpt eigen medewerkers Apple Park met halen van staandoel

Statafels in plaats van bureaus
Als je een kantoorbaan hebt en veel achter een bureau zit, kan het lastig zijn om je staandoel op je Apple Watch te halen. Apple heeft daar voor haar medewerkers nu wat op bedacht. In plaats van gewone bureaus staan ze tegenwoordig achter statafels.

Statafels in Apple Park

Sinds de bouw van Apple Park hebben we al veel gezien van voornamelijk de buitenkant van Apple’s hoofdkantoor. Sporadisch krijgen we een kijkje aan de binnenkant, bijvoorbeeld in een rondleiding door Apple Park waar we deurklinken en pizzadozen voorbij zagen komen. In een nieuw videointerview met David Rubenstein laat Tim Cook weten dat Apple de medewerkers getrakteerd hebben op iets nieuws. Iedere werknemer heeft namelijk statafels gegeven in plaats van een gewoon bureau.

“Als je een tijdje staand werkt, dan gaat zitten en vervolgens weer gaat staan, is dat veel beter voor je gezondheid”, zo geeft Tim aan in het interview. De statafels lijken ook het gevolg te zijn van de staanringen op de Apple Watch. In een eerder interview zei hij namelijk al dat tien minuten voor het hele uur heel veel medewerkers plotseling gaan staan, omdat ze anders hun staandoel op de Apple Watch missen. In 2015 noemde hij bovendien ‘zitten de nieuwe kanker‘. Om dit op te lossen heeft iedereen nu dus statafels gekregen. We weten helaas niet welk type statafels Apple precies aan haar werknemers gegeven heeft.

Mocht je zelf ook moeite hebben met het behalen van je staandoel, dan kun je ons artikel met tien tips voor je staandoel raadplegen.

Bekijk ook

Met deze 10 tips is het behalen van je Apple Watch staandoel een fluitje van een cent

Heb je moeite met het behalen van je dagelijkse staandoel op de Apple Watch? Wij geven je tien eerlijke tips, zodat het behalen van je staandoel een stuk eenvoudiger wordt.

Geef je weinig om het staandoel, dan kun je ook de notificaties voor je stadoel uitschakelen.

Eerder bleek dat Tim Cook, Jony Ive en collega’s nieuwe bureaustoelen gekocht hadden voor Apple Park. Het gaat om de Vitra Pacific Chair van zo’n €780 per stuk. Of ze hier met de statafels vaak op zullen zitten, is echter nog maar de vraag. Het design van het Apple Park zorgde echter ook voor flink wat problemen. Medewerkers raakten namelijk gewond door de vele glazen muren. Apple zou dit inmiddels opgelost hebben met stickers op de muren.

Bekijk ook

Op deze bureaustoelen werkt Jony Ive - en jij kunt er ook op zitten

Ben je benieuwd op welke bureaustoelen Tim Cook, Jony Ive en collega's op zitten? Apple blijkt voor de bureaustoelen in Apple Park gekozen te hebben voor de Vitra Pacific Chair, een luxe designstoel van Barber Osgerby. Ook jij kunt op deze bureaustoel zitten, want ze zijn gewoon te koop.

Apple Park Visitor Center in Cupertino

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.