Apple Watch Series 4 speaker

Apple Watch Series 4 wint award voor scherm van het jaar

Het OLED scherm van de Apple Watch Series 4 heeft een award in de wacht gesleept. De Apple Watch is één van de winnaars in de categorie Displays of the Year.

Apple Watch Series 4 wint Displays of the Year

Eén van de grootste verbeteringen in de Apple Watch Series 4 is het vernieuwde scherm. Het OLED-scherm is zo’n dertig procent groter dan de voorgaande modellen, terwijl de afmetingen zelf niet veel groter geworden zijn. Juist daarvoor heeft Apple deze prijs gewonnen. Apple heeft de award gekregen van The Society for Information Display. Deze award wordt gegeven aan displays met de ‘meest significante technologische verbeteringen en/of uitstekende functies’. Het is de 25e keer dat deze prijs uitgereikt wordt. Om in aanmerking te komen voor de beloning, moest het product in 2018 op de markt verschijnen.

De jury heeft louter positieve woorden over de Apple Watch Series 4 en het scherm. Ze prijzen de dunnere randen zodat er meer op het scherm te zien is dan voorheen. De jury had er het volgende over te zeggen:

Terwijl het kenmerken design behouden bleef, is de vierde generatie Apple Watch verder verbeterd. De nieuwe hardware en softwareverbeteringen zijn gecombineerd in één geheel. Het prachtige scherm, dat meer dan dertig procent groter is afhankelijk van het model, gaat naadloos over in de dunnere en smallere behuizing. De nieuwe interface biedt meer informatie met meer details. Het scherm is de bepalende functie van de Apple Watch en de Series 4 doet dat beter dan ooit.

De uitdaging voor de ontwerpers was om het scherm groter te maken zonder de behuizing merkbaar te vergroten of in te leveren in de batterijduur. Dunnere randen zorgen ervoor dat er meer te zien is, terwijl de nieuwe displaytechnologie genaamd LTPO energiezuiniger is, zodat gebruikers nog de hele dag ermee kunnen doen.

Apple Watch Series 4 review.

Ook in onze Apple Watch Series 4 review waren wij erg te spreken over het scherm en het vernieuwde ontwerp. Naast de genoemde verbeteringen door de jury, is de vorm van het scherm ook iets anders, waardoor de Apple Watch wat vriendelijker oogt.

In dezelfde categorie waren er naast de Apple Watch Series 4 nog meer winnaars. Zo won Samsung met hun The Wall-scherm dankzij de nieuwe microLED-technologie en won Sony met hun Crystal LED Display System. Vorig jaar sleepte Apple twee prijzen in de wacht, namelijk voor de iPad Pro 2017 en voor de iPhone X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2019, 9:12
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch series 4
Device Apple Watch Series 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.