Headset voor muziek op een MacBook.

Headset is een stijlvolle Mac-app waarmee je via YouTube muziek luistert

Met Headset op de Mac luister je via YouTube naar muziek. Headset weet op een slimme manier de video van de audio te scheiden, zodat je een strakke muziekspeler over houdt.

Headset voor muziek op een MacBook.
Op de Mac kun je op allerlei manieren naar muziek luisteren. Heb je een Spotify-abonnement, dan kun je de Spotify-app gebruiken. Heb je een abonnement op Apple Music of gebruik je je eigen muziekbibliotheek, dan is iTunes de plek waar je moet zijn. Veel mensen luisteren echter ook naar muziek via YouTube, door deze bijvoorbeeld in de achtergrond in de browser te laten lopen. Headset is een Mac-app waarmee je muziek kunt luisteren via YouTube, zonder dat je daar de browser voor nodig hebt.

Headset voor muziek via YouTube op de Mac

Headset is een simpele muziekspeler, maar die waarschijnlijk wel bij veel mensen van pas kan komen. De app lijkt qua vormgeving op het eerste gezicht op een iPhone-app, met het langwerpige venster en de vier grote knoppen onderin. Headset haalt alle muziek rechtstreeks van YouTube, dus zoeken naar een nummer in Headset is eigenlijk hetzelfde als zoeken naar een video in YouTube. Bij Headset draait het echter alleen om de audio en gebruikt een slimme manier om de video van het YouTube-filmpje weg te werken.

Zoeken in Headset op de Mac.

Volgens het beleid van YouTube mag audio niet gescheiden worden van video’s. Om dit op te lossen heeft Headset een slim trucje bedacht. Zodra je Headset opstart, worden er eigenlijk twee vensters geopend. Het hoofdvenster laat je zoeken naar nummers en de muziek bedienen, maar een tweede venster zorgt ervoor dat de video niet storend in je beeldscherm getoond wordt. Dit kleine venster wordt automatisch geminimaliseerd in je Dock. Hierin wordt de video van het geselecteerde nummer afgespeeld, terwijl de muziek gewoon te bedienen is vanaf de Headset-app. Om bandbreedte te besparen, wordt de video in de minst mogelijke kwaliteit afgespeeld. Volgens Headset is dit niet van invloed op de audiokwaliteit.

Headset queue.

Met de Search-knop zoek je dus eenvoudig naar muziek, maar je kunt ook een radiostation starten. Deze radiostations zijn afkomstig van Reddit en je kunt kiezen uit allerlei genres en kanalen. Je kunt ook je eigen collectie aan muziek aanmaken als een soort afspeellijsten. Met een hartje geef je aan dat je een nummer leuk vindt, zodat je hem daarna altijd snel terug kunt vinden. Met pushberichten geeft de app aan welk nummer er afgespeeld wordt.

Headset video venster op de Mac.

Headset is gratis te downloaden vanaf de website van de app. Om hem te gebruiken, moet je je wel gratis registreren met een mailadres en wachtwoord. De app heeft helaas geen optie om je account later weer op te zeggen en je gegevens te laten verwijderen. Je kunt dit wel doen door een mail te sturen naar de ontwikkelaar van Headset. Hou daar dus rekening mee als je de app gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2017, 18:12
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen muziek, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.