Siri in iOS 9

Heb je meerdere apparaten? Dan is Hé Siri beter te gebruiken in iOS 10

Als je meerdere toestellen hebt waar Hé, Siri op ingeschakeld is, kan de werking nogal eens verwarrend zijn omdat meerdere apparaten tegelijk reageren. In iOS 10 lijkt te gaan veranderen, doordat slechts één toestel reageert.

Siri in iOS 9
Heb je meerdere apparaten, dan zal Siri op slechts één daarvan in actie komen als je ‘Hé Siri’ roept. Het is een kleine verbetering in iOS 10, die ervoor zorgt dat niet alle apparaten op je commando’s reageren, waardoor spraakverwarring kan ontstaan.

De Hé Siri-functie van de iPhone en iPad is een handige manier om zonder handen Apple’s slimme assistent op te roepen. De functie werkt op alle iPhone’s en iPad’s die Siri ondersteunen. Heb je zowel een iPhone als een iPad waar de Hé Siri-functie op ingesteld is, dan reageren beide apparaten op jouw commando. In iOS 10 lijkt dat te gaan veranderen.

Hé, Siri in iOS 10

In de eerste beta van iOS 10 blijkt namelijk dat niet meer alle apparaten op jouw commando reageren. Heb je bijvoorbeeld zowel een iPad Pro als een iPhone 6s waarbij Hé, Siri ingesteld is, dan reageert slechts één van de twee toestellen op jouw oproep. Dit voorkomt de dubbele werking van deze functie, wat in veel gevallen onhandig bleek. In onderstaande video van 9to5Mac is te zien hoe één van de apparaten de functie stopzet, omdat een ander apparaat het commando al opgepakt heeft.

Wij hebben dit op de iCulture-redactie zelf kunnen reproduceren met de eerste beta van iOS 10, geïnstalleerd op twee iPhones. Apple heeft de Hé Siri-functie de afgelopen jaren al sterk verbeterd, doordat Siri sinds iOS 9 echt naar jouw eigen stem luistert en dus niet meer reageert op een commando van iemand anders. Bij de iPhone 6s en iPad Pro reageert Hé, Siri ook als de toestellen niet aan de stroom verbonden zijn. Alle oudere modellen moeten aangesloten worden op een oplader om de Hé, Siri-functie te gebruiken.

De eerste beta is nu ruim twee weken in handen van ontwikkelaars en binnenkort wordt de tweede beta verwacht. Het is daardoor nog lastig te zeggen of deze aanpassing van Hé, Siri blijvend is, of dat Apple nog het één en ander bij moet schaven. iOS 10 verschijnt waarschijnlijk in september voor het grote publiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:05
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.