Google Find My met Chipolo One Point

Reacties voor: Google’s vernieuwde Find My-netwerk na een jaar vertraging nu toch van start (en het komt door Apple)

Chipolo en Tile zijn al aan boord
Google gaat de functie Find My Device uitbreiden om meer apparaten en accessoires terug te vinden met hulp van anderen. Dat klinkt als Apple's Find My-netwerk - en dat is het ook. De plannen werden aangekondigd tijdens Google I/O in 2023 en vanaf nu wordt het wereldwijd uitgerold.

Reacties: 8 reacties

  1. De vraag met Android blijft altijd, op hoeveel huidige/oude toestellen gaat dit uitgerold worden. Komt het alleen op nieuwe Android versies? In dat geval is de Google Find My dekking helemaal niet zo groot als wordt voorgeschetst. Of wordt dit als een Play store update aangeboden (en dus ook op op voorgaande Android versies uitgerold)?

    Reageer op Strebor

  2. Ik wil niets met google zooi!

    Reageer op T

  3. “alles wordt encrypted opgeslagen” aldus Google.

    Maar als je iets encrypt dan heb je een pub en private key nodig en ik zeg altijd: wanneer jij de privkey niet bezit en Google wel dan is er helemaal niks encrypted voor de oogjes van wat Google AI functies.

    Man, stel je eens voor, ze noemen het trackers en dat zijn het ook letterlijk. Van miljarden mensen gaan ze nog meer locaties weten. En niet alleen van Google gebruikers, maar nu ook van iOS gebruikers.

    En uiteraard krijgt het een sausje als ‘superhandig’ maar het idee erachter is een grote worldmap van gebruikers wat natuurlijk weer geld op gaat leveren voor iedereen die daar graag voor betaald.

    Reageer op JeroenT

  4. @T: Google Maps en Waze werken heerlijk hoor op de iPhone, beide van Google ook nog eens 😋.

    Reageer op Dennis

  5. Ik wil liever niks met Google te maken hebben.

    Reageer op Edbdgsk

  6. @JeroenT: Als Apple betrokken en dus eisen stelt dan geloof ik wel dat de privacy redelijk beschermd is. Overigens zeg ik niet dat al Apple ervoor zorgt dat de data niet gebruikt kan worden maar dat de data niet traceerbaar is naar een individuele eindgebruiker.

    Reageer op Smietz

  7. (Red.) Google’s Find My Device-netwerk vanaf nu live.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  8. Helpen Android toestellen dan ook mee in het lokaliseren van een AirTag? Hoe meer telefoons hoe beter het bereik lijkt me

    Reageer op Sten Horstman

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.