Google Taken-app

Google brengt losse Taken-app voor iOS uit

Google heeft een losstaande Taken-app voor iOS uitgebracht, als tegenhanger van Apple's Herinneringen-app. De app verschijnt voor zowel iOS als Android.

Google Taken-app
Er zijn al tientallen Google-apps, zo blijkt uit onze inventarisatie. Voor elk aspect van je leven kun je wel een app van Google installeren. Maar één ding ontbrak nog: een aparte takenlijstjes-app. Die gaat er nu komen: het bedrijf heeft een nieuwe app uitgebracht om je todo’s te beheren.

Er is kans dat je nog nooit van Google Taken (Tasks) had gehoord. Dat komt omdat de functie wat zit verborgen in andere diensten zoals Gmail en Google Agenda. Daarnaast kon je de ingevoerde taken terugvinden in Google Keep en de Google Assistant (die komt later dit jaar ook in het Nederlands beschikbaar). Bij sommige Google-diensten kreeg je de taken alleen te zien, bij andere kon je ze ook invoeren. Maar het opvragen van een overzichtelijk lijstje was bijna onmogelijk.

Google Taken-app

Tasks-app

Kortom: een wat verwarrende situatie. Daar gaat Google nu iets aan doen met de Tasks-app. Met de app kun je taken invoeren, bekijken en voorzien van een deadline. Je kunt ook geneste taken maken of een taak koppelen aan een e-mail. Ook kun je in de vandaag vernieuwde desktopweergave van Gmail e-mails naar het onderdeel Taken slepen om een nieuwe taak ervan te maken.

Tasks-app van Google

Zo werkt het: na het installeren van de app kies je het gewenste Google-account. Geef aan dat je berichten wilt ontvangen en je kunt meteen beginnen met het toevoegen van je eerste taak. Daarna kun je geneste taken maken, een datum instellen en een extra notitie erbij maken. Het is niet mogelijk om een foto toe te voegen aan een taak of een prioriteit in te stellen.

Google Taken-app

Met deze nieuwe app wil Google vooral meer professionele gebruikers aan zich binden. De tijd dat je Gmail vooral gebruikte voor je privémail lijkt voorbij: ook bedrijven en andere organisaties moeten met Google’s diensten gaan samenwerken, communiceren en plannen. Daar past zo’n aparte takenlijst perfect bij.

In onze uitleg van Google Taken lees je meer over het gebruik van de app, het raadplegen van je taken via een browser en nog veel meer.

Wil je liever niet je taken met Google plannen, dan hebben we een overzicht met takenlijst-apps voor iOS voor je verzameld. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van Apple’s Herinneringen-app.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 25 april: Downloadlink en screenshots toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2018, 18:14
Bron Bron The Verge
Categorie Apps
Onderwerpen google, taken, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.