Google Play Music werkt nu met Apple’s CarPlay

Google Play Music is nu ook via CarPlay te gebruiken, zodat je handsfree naar muziek kunt luisteren in de auto. Google Maps werkt helaas nog niet via CarPlay.

Heb je huisgenoten met een Android-toestel, dan gebruik je misschien wel Google Play Music in plaats van Spotify of Apple Music. Je kunt Google’s muziekdienst nu ook tijdens het autorijden gebruiken, want de app heeft ondersteuning gekregen voor CarPlay.


Google Play Music met CarPlay

Google Play Music werkt met CarPlay

Google Play Music heeft nu z’n eigen appicoontje in de interface van CarPlay. De app toont vier belangrijke categorieën: Home voor de aanbevelingen, Recents voor pas beluisterde nummers, Music Library voor je complete opgeslagen muziekbibliotheek en tenslotte Stations voor het zoeken naar genres. Ook vind je er allerlei collecties gebaseerd op activiteit. Als je de nieuwste versie van Google Play Music installeert wordt automatisch CarPlay-ondersteuning ingeschakeld – mits je iPhone verbonden is met een geschikt systeem.

Het enige waar mensen nu nog op zitten te wachten is ondersteuning voor Google Maps, zodat je ook wat meer keuze hebt uit kaartenapps.

Google Play Music met CarPlay

In iOS 10 kun je de volgorde van de CarPlay-icoontjes zelf aanpassen, dus dat kun je meteen gaan doen. Via Instellingen > Algemeen > CarPlay selecteer je je auto en verplaats je het Google Play Music-icoontje naar het homescreen van je autosysteem.

Bekijk ook

Apps en notificaties instellen voor CarPlay

Hoe moet je CarPlay-apps instellen en hoe bepaal je de indeling van het CarPlay-scherm? In deze tip lees je hoe je deze apps instelt en de volgorde van CarPlay-apps bepaalt. Ook kies je zelf welke apps meldingen tonen.

Google Play Music is 30 dagen gratis te proberen. Daarna betaal je net als bij Apple Music €9,99 per maand. Google biedt overigens ook de mogelijkheid om gratis naar themazenders te luisteren, met tussendoor reclame. Net als bij Apple Music is er ook een gezinsabonnement.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.