Clips Disney

Mickey, Donald en meer: Apple voegt Disney-karakters toe aan de Clips-app

Clips 1.1 bevat diverse Disney-karakters, waaronder Mickey, Donald en figuren uit Toy Story. Je hebt bovendien meer keuze uit overlays en posters.

Het wordt nu nog leuker om de Clips-app te gebruiken. Apple gaat in versie 1.1 namelijk Disney-karakters toevoegen. Je kunt geanimeerde plaatjes van Mickey, Minnie, Donald en Katrien op je foto’s zetten. Ook kun je karakters van Pixar’s Toy Story en Binnenstebuiten (Inside Out) gebruiken.

Update 19:45 uur: Clips 1.1 is nu te downloaden.

Clips-app met Disney

Clips 1.1 met Disney-karakters

De Disney-karakters zijn de grootste vernieuwing in de app, die sinds maart 2017 te gebruiken is op je iPhone. Apple presenteerde het als een foto- en video-app waarbij plezier voorop staat. Het moet leuk zijn om wat beelden samen te voegen tot een verhaal, dat je met filters en stickers nog verder kunt opleuken. De Disney-karakters benadrukken dat nog eens. Apple heeft ook posters van Disney toegevoegd, die je in je video’s kunt gebruiken.

Clips Disney

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen komen er ook nog Toy Story-wijzerplaten aan voor de Apple Watch. Mickey en Minnie waren al langer op je Apple Watch te vinden als wijzerplaat.

Nieuwe overlays en posters
De andere grote vernieuwing in Clips 1.1 zijn nieuwe overlays en graphics (zie onderaan dit artikel). Er zitten 10 nieuwe overlays in die door Apple zelf ontworpen zijn. Bij de overlays gaat het om 10 stuks en bij de posters om 12 nieuwe, die je clips voorzien van een dramatische achtergrond of een aanpasbare, geanimeerde tekst.

Clips-app update

In de app is het ook makkelijker geworden om Live Titels te bewerken. Dit is de functie waarmee Clips zich vooral wist te onderscheiden: het zorgt ervoor dat je gesproken teksten meteen worden omgezet naar ondertitels.

Clips kreeg vanaf het begin wisselende reviews. Mensen vonden het een leuke app om te gebruiken, maar het vereiste ook wel wat moeite om de verschillende functies onder de knie te krijgen. We moeten eerlijk gezegd toegeven dat we de app na aanvankelijk enthousiasme ook niet meer zo vaak gebruiken. Apple zou daar op een aantal manieren iets aan kunnen doen. Ten eerste om regelmatig updates uit te brengen, zoals ze nu doen. Maar ook door de app standaard voorgeïnstalleerd mee te leveren op toestellen. Bij nieuwe toestellen zal Apple dat doen, zoals valt te lezen in de aankondiging van deze nieuwe functies.

Clips nieuwe thema's

Clips zou ook een rol kunnen spelen in de augmented reality-plannen die Apple heeft. In plaats van stickers en emoji zou je dan ook interactieve, virtuele elementen op het scherm kunnen zetten. Bijvoorbeeld stripfiguren van Disney of 3D-objecten. Op zich is het een goede keuze dat Apple al deze functies in een aparte app heeft gestopt en niet ervoor heeft gekozen om iMessage uit te breiden met een Stories-functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2017, 19:43
Categorie Apps
Onderwerpen clips, disney, toy story

Clips

Clips is een app waarmee je gemakkelijk korte video's kunt maken. Hieronder zie je al onze belangrijke tips over het gebruik van de Clips-app.

Clips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.