OS X Snow Leopard achtergrond.

Download alle bekende wallpapers van OS X en macOS nu in 5K

Verlang je terug naar oudere achtergronden van OS X? Een designer heeft alle achtergronden van OS X en macOS verzameld en met een resolutie van 5K beschikbaar gesteld. Welke is jouw favoriet?

Kijk jij bij een nieuwe release van macOS ook altijd zo uit naar de nieuwe achtergronden? Apple heeft in de loop der jaren steeds andere wallpapers toegevoegd, terwijl de oude wallpapers verdwenen zijn. Stephen Hackett heeft samen met designer @forgottentowel de oude en recente achtergronden van macOS omgezet in prachtige 5K-versies.

OS X Snow Leopard achtergrond.

Wallpapers van OS X Cheetah tot macOS High Sierra

De verzameling van achtergronden lopen van OS X Cheetah 10.0 tot en met macOS High Sierra 10.13, de aankomende release van macOS. In de eerste versies van OS X gebruikte Apple blauwe abstracte achtergronden, zonder daadwerkelijke foto’s. Tot en met versie OS X Tiger 10.4 lijken de achtergronden op elkaar, maar dankzij de nieuwe 5K-versies zijn ze weer geschikt voor de nieuwste iMacs en MacBooks. Pas vanaf OS X Leopard 10.5 heeft Apple voor minder abstracte achtergronden gekozen met voornamelijk sterrenstelsels.

Vanaf OS X Mavericks 10.9 gebruikt Apple foto’s uit de natuur waarop de naamgeving van de desbetreffende versie geïnspireerd is. De golf van Mavericks, een berg uit Yosemite en het topje van Sierra in macOS High Sierra. Elke wallpaper is te downloaden in een 5K-resolutie en is daardoor eenvoudig in te stellen als achtergrond. Dit is meteen een mooie gelegenheid om alvast te wennen aan de nieuwe achtergrond van macOS High Sierra, waarvan gisteren nog de derde beta verscheen.

OS X Tiger achtergrond.

De achtergronden zijn stuk voor stuk te downloaden vanaf de website van Stephen Hacket, 512Pixels.net. In onderstaande gids vind je nog veel meer mooie wallpapers die geschikt zijn voor een Mac met Retina-scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2017, 10:35
Categorieën Apple, Mac & macOS
Onderwerp wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.