Google Foto's art

Waarom je niet meer hoeft te wachten met iOS 16.3.1 als je Google Foto’s gebruikt [update]

Apple bracht iOS 16.3.1 uit, maar als je Google Foto's gebruikt liep je tegen problemen aan. De app bleek bij veel gebruikers meteen te crashen. Maar de oplossing is inmiddels beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 13:45: Inmiddels heeft Google de beloofde update van Google Foto’s uitgebracht. Versie 6.23.1 is nu beschikbaar in de App Store en deze lost de crash op. Installeer dus de update van Google Foto’s als je last had van dit probleem en de app weer wil gebruiken. Had je nog niet geupdatet naar iOS 16.3.1 vanwege dit Google Foto’s-probleem, dan kun je dat nu ook doen.

Oorspronkelijk artikel 08:54
Apple brengt regelmatig software-updates uit, waarbij er af en toe ook een bugfix-update uitgebracht wordt. Bij grote updates zoals naar iOS 16 is het soms verstandig om nog even te wachten met updaten, omdat niet alle apps geoptimaliseerd zijn. Bij kleinere updates is dat meestal niet het geval, omdat Apple daar alleen wat kleine bugfixes oplost die geen impact hebben op de werking van apps. Je kunt dan ook vaak meteen updaten en dat wordt in het geval van belangrijke beveiligingsupdates ook vaak aangeraden. Maar bij iOS 16.3.1 is het toch even oppassen, als je ten minste gebruikmaakt van Google Foto’s.

Google Foto’s crasht bij iOS 16.3.1

Kort na het verschijnen van de iOS-update, klagen meerdere gebruikers op Twitter over spontane appcrashes van de Google Foto’s-app. De app crasht direct nadat je hem opent, als iOS 16.3.1 op je toestel geïnstalleerd staat. Het is niet duidelijk wat het probleem precies veroorzaakt. Niet iedereen zou er last van hebben, maar een groot deel van de gebruikers zegt wel last te hebben van het probleem.

Maar gelukkig hoeft een oplossing niet meer lang te duren. Google zegt tegenover the Verge dat ze op de hoogte zijn van het probleem. Er hoeft gelukkig geen nieuwe iOS-update te komen, want Google zegt dat het in een volgende update van de Google Foto’s-app opgelost zal worden. Op dit moment is Google aan het werk aan verise 6.23.1 die het probleem op zal lossen. We verwachten dat die update op korte termijn voor iedereen beschikbaar komt. We updaten dit artikel zodra de update beschikbaar is in de App Store.

Bekijk ook

Zo kun je overstappen van Google Foto's naar iCloud Foto's

Wil je stoppen met Google Foto's en overstappen naar iCloud? Dat kan. Je kunt je foto's bij Google weghalen en ze voortaan opslaan in de iCloud Fotobibliotheek. Deze tip legt uit welke stappen je moet nemen.

Tot die tijd kun je dus misschien betere even wachten met het downloaden van iOS 16.3.1, als je om wat voor reden dan ook afhankelijk bent van Google Foto’s. Aan de andere kant: in iOS 16.3.1 wordt een belangrijk beveiligingslek gedicht en diverse bugs opgelost, dus het is ook belangrijk om de update snel te downloaden. Als je één of een paar dagen zonder Google Foto’s kan, kun je de update zonder gevolgen alsnog meteen downloaden.

Bekijk ook

iOS 16.3.1 en iPadOS 16.3.1 verschenen: Apple lost bugs met iCloud, Siri, crashdetectie en meer op

Apple heeft iOS 16.3.1 en iPadOS 16.3.1 uitgebracht, een nieuwe update voor de iPhone en iPad. In deze versie geen nieuwe functies, maar verbeteringen en bugfixes. Welke problemen heeft Apple in iOS 16.3.1 opgelost?

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 14 februari: Artikel bijgewerkt na verschijnen van de update van Google Foto's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.