Hé Siri Oké Google gebruiken.

“Hé Siri, Oké Google”: Google Assistent werkt nu met Siri Shortcuts

Gebruik je liever de Nederlandse Google Assistent dan Siri, dan is het vanaf nu een stuk makkelijker om de assistent te gebruiken. De Google Assistent werkt nu namelijk met Siri Shortcuts, zodat je de assistent met een Siri-commando kan opstarten.

Het grote voordeel van de Siri ten opzichte van de Google Assistent, is dat Siri standaard in je iPhone en iPad zit. Siri heeft daardoor meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld Hé Siri gebruiken om de assistent handsfree aan te spreken. Google Assistent gebruik je alleen via de aparte app, dus je moet die eerst openen voordat je een vraag kan stellen. Vanaf nu hoeft dat niet meer, want dankzij Siri Shortcuts praten Siri en de Google Assistent met elkaar.

Google Assistent met Siri Shortcuts

Dankzij Siri Shortcuts werken ook externe apps met Siri samen. Je kan zelf bepalen welk commando je moet geven voor apps met Siri Shortcuts, waarna er meteen de door jou ingestelde actie uitgevoerd wordt. In het geval van de Google Assistent kan dat het activeren van de stemassistent zijn, maar ook meteen het starten van een opdracht. Zeg bijvoorbeeld Goedemorgen tegen Siri en de Google Assistent leest je meteen het laatste nieuws voor.

Hé Siri met de Google Assistent gebruiken.

Om de Google Assistent te gebruiken met Siri, open je eerst de Google Assistent-app. Stel een paar vragen, bijvoorbeeld “Wat is het weer vandaag?”. Ga vervolgens naar de instellingen op je iPhone. Tik op Siri en zoeken en zoek de Assistent-app op in het rijtje apps onderaan of tik bovenin op Alle opdrachten. Je kan dan de zojuist gesproken opdracht zelf aanpassen met een Siri-commando of je stelt “Oké Google” in als Siri-opdracht. Hierdoor hoef je in het vervolg alleen maar “Hé Siri oké Google” te zeggen, waarna de Assistent-app geopend wordt en je meteen je vraag kan stellen.

Google Assistent met Siri Shortcuts.

Op deze manier komt het gebruik van de Google Assistent aardig in de buurt bij hoe het werkt op Android-toestellen, waar de Google Assistent wel standaard is. Sinds een paar maanden spreekt de Google Assistent Nederlands, zodat je hem kan gebruiken met bijvoorbeeld je verlichting, je Google-agenda en nog veel meer. De Google Assistent-app is één van de vele apps die werken met Siri Shortcuts. In onze lijst vind je nog veel meer apps waarvoor je je eigen commando’s kan instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2018, 9:16
Categorie Apps
Onderwerpen google assistant, shortcut, siri

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.