Silk Labs

Apple neemt Silk Labs over: maker van lokale AI-toepassingen

Apple heeft Silk Labs overgenomen, een startup gericht op kunstmatige intelligentie op apparaten. De overname zou al eerder dit jaar hebben plaatsgevonden, maar komt nu pas naar buiten. De website van het bedrijf is nog wel gewoon online.

Overname Silk Labs

De overname heeft Apple waarschijnlijk niet zoveel geld gekost, meldt The Information. Het bedrijf had ongeveer twaalf medewerkers in dienst en er zou zo’n 4 miljoen dollar investeringsgeld in zitten. Silk Labs is gevestigd in San Mateo, Californië, en is opgericht door drie engineers die voorheen aan Firefox OS werkten. Dit was het mislukte experiment van Mozilla om een mobiel besturingssysteem te bouwen dat de concurrentie zou aangaan met iOS en Android.

Silk Labs: software voor AI

Het trio besloot in 2015 met Silk Labs te beginnen. Het idee was daarbij om een besturingssysteem te ontwerpen dat speciaal was gemaakt voor AI. Ook moest het een platform worden voor IoT-hardware. “Internet of Things-apparaten zijn niet erg slim. Het woord slim is totaal overdreven”, zei een van de oprichters in een eerder interview. “Er zit heel simpele software op.” Wie wil weten wat Silk verder nog deed kan terecht op de website van het bedrijf, die nog steeds te bekijken is. Silk had technologie ontwikkeld om mensen, gezichten, objecten en audiosignalen te herkennen.

Sense van Silk Labs

Sense: slimme hub voor thuis

Ook hield Silk ooit een Kickstarter-project om een beveiligingscamera en slimme hub voor thuis te maken met de naam Sense. Deze zou mensen herkennen en de instelling van allerlei apparaten daar vervolgens op aanpassen. Alle berekeningen gebeurden daarbij lokaal op het apparaat zelf. Dit project ging niet door.

Silk Labs toepassing

Het feit dat de data allemaal lokaal werd bewaard en dat er veel aandacht was voor privacy, kan de aandacht van Apple hebben getrokken. Ook Apple legt er sterke nadruk op dat berekeningen en analyses zoveel mogelijk lokaal plaatsvinden en ook lokaal worden bewaard, in plaats van opslaan in de cloud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2018, 8:55
Bron Bron The Information
Categorie Apple
Onderwerp overname
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.