HomePod wit

Gerucht: ‘Apple denkt na over goedkopere HomePod’

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo beweert dat Apple nadenkt over een goedkopere HomePod. Deze zou de verkoop op korte termijn een boost moeten geven. Verder geeft hij aan dat ook hij de verwachtingen naar beneden bijgesteld heeft.

‘Apple denkt na over goedkopere HomePod’

Eerder deze week schreven we nog dat de vraag naar de HomePod minder is dan verwacht. Apple zou daarom het aantal bestellingen naar beneden bijgesteld hebben. Om de verkoop een boost te geven, denkt Apple nu volgens Ming-Chi Kuo na over een goedkopere versie van de HomePod. Met het huidige prijskaartje van $349 is de HomePod een stuk duurder dan de speakers van Google en Amazon. Een lager geprijsde HomePod zou dit op kunnen lossen, maar daarmee lost Apple alleen op korte termijn een probleem op.

Het is dus nog lang niet zeker of er daadwerkelijk een goedkopere HomePod uitgebracht wordt. Eerder waren er al geruchten dat er later dit jaar een goedkopere HomePod zou komen, op basis van Aziatische bronnen. Ook een analist voorspelde dat Apple met een betaalbare HomePod komt, maar volgens Ming-Chi Kuo is dat nog niet zeker. Zowel Amazon als Google hebben allebei wel goedkopere versies van hun slimme speakers uitgebracht. Het probleem is echter dat de HomePod juist indruk maakt vanwege zijn geluidskwaliteit en minder vanwege de slimme functies. Een goedkopere versie zou waarschijnlijk inleveren op de kwaliteit van het geluid.

De analist voorspelt nu dat Apple gedurende het fiscale jaar 2018 slechts 2 tot 2,5 miljoen stuks van de HomePod verkoopt. Eerder lagen de verwachtingen tussen de 5 en 10 miljoen. Het is volgens hem vooral de prijs en gebrekkige Siri die de HomePod in de weg zit. Hij vindt dan ook dat Apple Siri flink moet verbeteren, maar dat er ook meer talen ondersteund moeten worden waarmee de HomePod mee samenwerkt.

Op dit moment kan de HomePod alleen Engels. Dit voorjaar komt daar verandering in, zodra de HomePod in Duitsland en Frankrijk te koop is. Over Nederlandse ondersteuning weten we helaas nog niets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2018, 17:32
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.