Gerucht: ‘Apple denkt na over goedkopere HomePod’

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo beweert dat Apple nadenkt over een goedkopere HomePod. Deze zou de verkoop op korte termijn een boost moeten geven. Verder geeft hij aan dat ook hij de verwachtingen naar beneden bijgesteld heeft.

‘Apple denkt na over goedkopere HomePod’

Eerder deze week schreven we nog dat de vraag naar de HomePod minder is dan verwacht. Apple zou daarom het aantal bestellingen naar beneden bijgesteld hebben. Om de verkoop een boost te geven, denkt Apple nu volgens Ming-Chi Kuo na over een goedkopere versie van de HomePod. Met het huidige prijskaartje van $349 is de HomePod een stuk duurder dan de speakers van Google en Amazon. Een lager geprijsde HomePod zou dit op kunnen lossen, maar daarmee lost Apple alleen op korte termijn een probleem op.

Het is dus nog lang niet zeker of er daadwerkelijk een goedkopere HomePod uitgebracht wordt. Eerder waren er al geruchten dat er later dit jaar een goedkopere HomePod zou komen, op basis van Aziatische bronnen. Ook een analist voorspelde dat Apple met een betaalbare HomePod komt, maar volgens Ming-Chi Kuo is dat nog niet zeker. Zowel Amazon als Google hebben allebei wel goedkopere versies van hun slimme speakers uitgebracht. Het probleem is echter dat de HomePod juist indruk maakt vanwege zijn geluidskwaliteit en minder vanwege de slimme functies. Een goedkopere versie zou waarschijnlijk inleveren op de kwaliteit van het geluid.

De analist voorspelt nu dat Apple gedurende het fiscale jaar 2018 slechts 2 tot 2,5 miljoen stuks van de HomePod verkoopt. Eerder lagen de verwachtingen tussen de 5 en 10 miljoen. Het is volgens hem vooral de prijs en gebrekkige Siri die de HomePod in de weg zit. Hij vindt dan ook dat Apple Siri flink moet verbeteren, maar dat er ook meer talen ondersteund moeten worden waarmee de HomePod mee samenwerkt.

Op dit moment kan de HomePod alleen Engels. Dit voorjaar komt daar verandering in, zodra de HomePod in Duitsland en Frankrijk te koop is. Over Nederlandse ondersteuning weten we helaas nog niets.

Bekijk ook

'Verkoop van de HomePod valt tegen na eerste groep kopers'

De vraag naar de HomePod verloopt nog niet zoals gehoopt. Volgens bronnen heeft Apple de verwachtingen naar beneden bijgesteld en is de productie omlaag geschroefd. En dat terwijl de pre-orders goed van start gingen.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.