iPhone ombouwen naar dualsim.

Chinese doe-het-zelver bouwt iPhone XS Max om met twee fysieke simkaarten

In Nederland moeten we het helaas zonder dualsim-functie doen. Een creatieve Chinees is er in geslaagd om zijn iPhone XS Max om te bouwen naar een versie die geschikt is voor fysieke dualsim. Het werk wat hij verricht heeft is bewonderenswaardig.

Sinds dit jaar kun je op de iPhone dualsim gebruiken, maar helaas gaat dat nog niet zo makkelijk. Apple maakt in de meeste landen gebruik van de eSIM, een virtuele simkaart die niet door de Nederlandse providers ondersteund wordt. Je kan daarom een iPhone met dualsim in Nederland niet of nauwelijks gebruiken. Een Chinese doe-het-zelver heeft nu een video gemaakt waarin hij laat zien hoe je zelf een iPhone geschikt maar voor twee normale simkaartjes.


Chinees bouwt eigen iPhone met twee normale simkaartjes
Om tot het gewenste resultaat te komen, zijn nogal wat spullen nodig. Allereerst heb je schroevendraaiers, pincetten en andere tools nodig om de iPhone uit elkaar te halen. We zien dit soort hulpmiddelen ook vaak voorbij komen bij de teardowns van iFixit. Bovendien moet je flink aan de slag gaan met hitte, omdat je de eSIM-chip uit de iPhone moet verwijderen en meerdere onderliggende chips aan elkaar moet solderen.

Uiteraard heb je ook een speciale simkaarthouder nodig waar je vervolgens twee simkaarten in stopt. Dit is dezelfde houder als die je bij de speciale Chinese modellen van de iPhone XS Max en iPhone XR krijgt, die wel support biedt voor fysieke dualsim. Verder is het opvallend dat er geen andere software vereist is, want de iPhone herkent de twee simkaartjes zodra alles weer in elkaar gezet is.

Meer doe-het-zelvers
Het is niet de eerste keer dat iemand teleurgesteld is in het ontbreken van een specifieke functie, om daar vervolgens zelf iets aan te doen. Eerder was er al een man die de koptelefoonaansluiting gebouwd heeft in zijn eigen iPhone 7.

Bekijk ook

Deze man bouwt een koptelefoonaansluiting in de iPhone 7

Een handige techneut was zo teleurgesteld dat zijn iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting heeft, dat hij besloot deze er zelf maar in te bouwen. Hoe hij dat doet is te zien in een halfuur durende video.

Voor de gemiddelde gebruiker is deze methode niet aan te raden. Allereerst is het een nogal secuur werkje, waarbij de kleinste fout al fataal kan zijn. Bovendien vervalt de garantie zodra je zelf aan de iPhone gaat sleutelen. Een betere optie is dan om een iPhone met fysieke dualsim uit China te importeren. In onze review van de fysieke dualsim-iPhone lees je onze ervaringen met dit toestel.

Bekijk ook

Getest: Dualsim iPhone met twee fysieke simkaarten

De iPhone XS en de iPhone XR zijn geschikt voor dualsim. Wil je echter twee fysieke simkaarten gebruiken, dan zul je een iPhone uit Azië moeten halen. Wij hebben zo'n Aziatische iPhone met fysieke dualsim getest. Hoe goed werkt dit en wat heb je er in Nederland aan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone XS Max deals

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.