Ana Montiel

Deze kunstwerken inspireerden Apple voor de live-wallpapers van de iPhone X

In Spanje is een expositie geopend met kunstwerken van Ana Montiel. Zij was de inspiratiebron voor de iPhone live-achtergronden die Apple op de iPhone X gebruikt.

Kunstwerken van Ana Montiel

De kunstwerken op de nieuwe expositie van Ana Montiel zullen je waarschijnlijk bekend voorkomen wanneer je een iPhone X in je bezit hebt. Montiel maakte de kunstwerken in 2017 en ze dienden als inspiratie voor de drie nieuwe live-achtergronden die Apple introduceerde met de komst van de iPhone X. Wie het zelf wil bekijken moet naar het Sala Amós Salvador-museum in Lagroña (Spanje) gaan, want daar is de serie ‘Fields’ te zien.

De expositie bestaat uit kunstwerken, die digitaal zijn gemaakt en vervolgens zijn afgedrukt op canvas. Als het aan Montiel ligt blijft het niet bij canvas. Ze heeft plannen om de serie digitaal te maken in de vorm van virtual reality. Hoe dit vorm zal krijgen is nog niet bekend.

Apple gebruikte de kunst van Montiel als inspiratiebron voor de live-wallpapers van de iPhone X. Ze zijn ook te zien op de verpakking van de iPhone X en op de website van Apple als je de iPhone X bekijkt. Al dit materiaal is dus geïnspireerd op het werk van Montiel, maar de achtergronden zelf zijn door een andere partij gemaakt, namelijk Universal Everything, een collectief voor digitale kunst en design.

Andere live-achtergronden
Op de iPhone X vind je nog drie andere nieuwe live-achtergronden, maar die zijn niet geïnspireerd op het werk van Montiel. Apple haalde hiervoor de inspiratie uit het werk van Thomas Blanchard, die visuele beelden maakt met verf, olie en zeep. De beelden zijn te zien in de officiële reclamevideo van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2018, 17:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone X, kunst

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.