iPhone X Plus scherm LG Display

Gelekte foto’s tonen vermoedelijk scherm van ‘iPhone X Plus’

Op foto's uit China is vermoedelijk het 6,5-inch scherm van de iPhone X Plus te zien, de grotere opvolger van de X.

Gelekt scherm van iPhone X Plus

Zijn dit de eerste foto’s van het 6,5-inch scherm van de iPhone X Plus? De foto’s werden gepubliceerd op een Chinees forum en zouden gemaakt zijn in een fabriek van LG Display. De schermen zijn bedoeld voor een grotere opvolger van de iPhone X, die volgens de geruchten later dit jaar moet verschijnen. Vorig jaar lekten al de eerste geruchten uit dat LG bezig zou gaan met de productie van OLED-schermen voor een nieuwe iPhone. In januari werd duidelijk dat het Koreaanse bedrijf een contract had getekend om tussen de 15 en 16 miljoen OLED-schermen aan Apple te produceren. Die zouden in de tweede helft van 2018 geleverd moeten worden.


De fabriek van LG Display zou gevestigd zijn in Vietnam, waar de proefproductie van iPhone X Plus-schermen zou zijn begonnen. De schermen hebben een ‘notch’ aan de bovenkant, om ruimte te maken voor de TrueDepth-camera’s voor FaceID en selfies met portretfunctie. Op de foto’s is te zien dat ze groter lijken dan de huidige iPhone X-schermen en de ‘notch’ neemt een kleiner gedeelte in beslag.

iPhone X Plus scherm

De aansluitingen van de kabels passen bij het design dat Apple meestal kiest. Uit de cijfers op de onderdelen is af te leiden dat het onderdeel in november 2017 is geproduceerd. Het gaat waarschijnlijk om proefproductie, wat nog geen garantie is dat Apple een dergelijke nieuwe iPhone gaat maken.

iPhone X Plus scherm LG Display

De betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft voortdurend gezegd dat er drie iPhones in 2018 verschijnen, waaronder een extra groot model met 6,5-inch scherm. In de nieuwe 2018 iPhones zou Apple van plan zijn om nieuwe technologieën toe te passen, zoals verbeterde LTE-chips met 4×4 MIMO en een nieuw metalen frame.

Bekijk ook ons overzicht voor het goedkoopste iPhone abonnement of ons overzicht met alle iPhone-aanbiedingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.