WhatsApp Web iPad

WhatsApp CEO gelooft niet in WhatsApp voor iPad

WhatsApp gaat voorlopig geen iPad-app uitbrengen. Dat heeft CEO Jan Koum gezegd in een interview. Hij wil de app ook niet overladen met functies.

whatsapp-jan-koumWhatsApp heeft geen plannen om een iPad-app uit te brengen. In een interview legt CEO Jan Koum uit, waarom dat zo is. “Veel mensen vragen naar zo’n versie, maar we gaan het niet maken.” De CEO wil alleen apps maken voor mobiele apparaten die je dagelijks meeneemt.

Geen WhatsApp iPad-app

“We bouwen onze app voor apparaten die de mensen met zich meedragen. Niemand neemt zijn iPad mee naar de bioscoop of naar een etentje”, aldus de CEO. Vele gebruikers zullen het daar niet mee eens zijn, omdat iPads tegenwoordig zo draagbaar en licht zijn, dat je er makkelijk eentje in je tas kunt steken. In het interview geeft Koum ook aan dat WhatsApp voorlopig niets met virtual reality gaat doen. Dat hoeft ook niet, want moederbedrijf Facebook zet daar al volop op in met de Messenger-app, zo bleek gisteren tijdens de start van de ontwikkelaarsconferentie Facebook F8.

App niet volproppen met functies

Wellicht heeft de WhatsApp-baas wel oren naar chatbots? Ook daar blijkt Koum zich niet erg druk over te maken. Facebook is er al mee bezig via de Messenger-app en concurrent Telegram kondigde een paar dagen geleden ook grootste plannen met chatbots aan. De prioriteit lag de afgelopen tijd bij het aanbieden van end-to-end encryptie.

WhatsApp Web iPadOok verwacht Koum dat zijn bedrijf de ambitie heeft om e-mail te vervangen. “Gebruikers kunnen nu al PDF-bestanden versturen. In de toekomst zullen we meer bestandsformaten toevoegen”, aldus Koum. “Handig voor werknemers in bedrijven die bestanden uit willen wisselen. Ik verstuur PDF’s vaak via WhatsApp. Het is sneller en veiliger dan een e-mailadres opzoeken en hopen dat je niet in de spam-map komt.” De WhatsApp-baas vindt dat de end-to-end encryptie het een nog betere optie maakt, zonder het gedoe dat normaal bij encryptie komt kijken.

Toch WhatsApp op de iPad gebruiken

Als je wilt kun je WhatsApp op de iPad gebruiken, al zul je daarvoor wel gebruik moeten maken van de webversie van de dienst. Je gaat op de iPad naar een speciale pagina, waar je de desktopversie van WhatsApp opvraagt. Als er een QR-code verschijnt scan je deze vanuit de iPhone-app. Je bent daarna ingelogd en kunt berichten versturen vanaf de iPad. Dit werkt trouwens met elk ander apparaat met internetverbinding, dus ook op tablets van andere merken.

Een andere methode is om via een back-up en het terugzetten van de app via een ander programma dan iTunes de app te installeren op de iPad. Maar dit is niet ideaal, omdat de interface niet is aangepast voor de iPad en er dus een opgeblazen scherm ontstaat. Verder zijn er nog apps van derden, zoals Messenger for iPad, maar dergelijke apps verdwijnen soms weer als sneeuw voor de zon of worden niet goed onderhouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2016, 16:51
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.