Telegram-logo

Telegram zet volledig in op bots voor muziek, films, stickers en meer

Telegram zet volledig in op bots, vlak voor de verwachte Facebook-aankondiging. Met bots kun je muziek, video's en meer toevoegen aan chats.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Telegram (link) heeft grootse plannen met bots: ze hebben een update van de app uitgebracht waardoor je op allerlei manieren bots kunt gebruiken. De timing is nogal interessant, want later vandaag gaat de grote Facebook-conferentie van start. Daar wordt verwacht dat bots in Facebook Messenger aangekondigd zullen worden.

Telegram-logo

Telegram bots: dit kun je ermee

Maar eerst kun je in Telegram al aan de slag met bots. De Telegram Bots API is in versie 2.0 verschenen, waardoor er veel meer mogelijkheden zijn. Je kunt makkelijker muziek, stickers, locatie en video’s versturen via een bot. Hiervoor gebruik je respectievelijk de bots @music, @sticker en @foursquare.

Tik je deze botcommando’s in, dan verschijnt er even later een submenu boven je toetsenbord, waaruit je kunt kiezen. Met ‘@youtube adele’ kun je bijvoorbeeld een video van YouTube uitkiezen. Met @music verstuur je muziekbestanden en met @sticker vind je snel een grappig stickerplaatje.

Telegram heeft bovenstaande bots zelf al toegevoegd. Je kunt met de Bot API 2.0 echter helemaal los gaan: de API is open, zodat ontwikkelaars zelf hun eigen bots voor Telegram kunnen maken. Met de tutorial op de website van Telegram moet dat gaan lukken.

Nog meer Telegram-verbeteringen

Ben je geen ontwikkelaar en heb je niets met bots, dan kun je in Telegram 3.8 gelukkig ook genoeg andere nieuwe functies vinden, zoals direct foto’s en video’s delen, een voorvertoning van gif-bestanden bekijken door ze in te drukken of YouTube-video’s in een mediaspeler bekijken binnen de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2016, 11:35
Categorie Apps
Onderwerpen chatbot, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.