ING Apple Pay

‘Apple Pay in november naar Nederland via ING Bank en bunq’

Apple Pay komt naar Nederland via de ING Bank en bunq. Volgens geruchten zou de aankondiging in november zijn, tijdens de kwartaalcijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gisteren vertelden we jullie dat Apple aan lijkt te sturen op de introductie van Apple Pay in Nederland. Inmiddels heeft een aantal bronnen wat informatie vrijgegeven. Volgens ‘betrouwbare bronnen’ van de website WANT gaat Apple op 2 november onthullen dat Apple Pay naar Nederland komt. ING is daarbij lanceringspartner en bunq zou ook vroeg willen aanhaken.

Update 2 november: helaas, ondanks de ‘betrouwbare bronnen’ en de hardnekkige geruchten heeft Apple op 2 november geen Apple Pay aangekondigd. Er werd alleen kort iets gezegd over de recente lancering in Finland, Denemarken, Zweden en UAE.

ING Apple Pay

Apple Pay bij ING Bank en bunq

Als we afgaan op het enthousiasme van iCulture-lezers, dan moet Apple Pay wel een groot succes worden. Heel wat mensen zitten te popelen om het te gaan gebruiken, maar de afgelopen jaren bleef het stil.

ING hintte de afgelopen twee jaar meermaals naar een aanstaande lancering met uitspraken als “binnenkort meer” en “we doen mee zodra het kan”, maar Apple leek geen haast te hebben. Daarom zijn we wat voorzichtig als als het op dit nieuwe gerucht aankomt: ING lijkt net als ons erg graag te willen starten, maar wil Apple dat ook?

Bronnen zeggen nu dat Apple op 2 november tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers gaat onthullen in welke landen Apple Pay uitgerold gaat worden. Nederland zou daar tussen zitten, waarbij ING als lanceringspartner mee doet. Ook bunq zou in een vergevorderd stadium zijn om aan te haken. Ook zou het betaalplatform van Equens recent gereed zijn gemaakt voor de introductie in Nederland. Equens, dat is ontstaan uit InterPay en nog eerder uit de Bankgirocentrale, regelt in Nederland en in andere Europese landen het betalingsverkeer.

Apple Pay ING-bank

Overigens melden de bronnen ook dat Apple op 2 november de pre-order cijfers van de iPhone X gaat onthullen, maar dat zou voor het eerst in jaren zijn. Ook is de website er zelf nog niet helemaal zeker van de betrouwbaarheid van hun bronnen. Ze zeggen: “Tot de aankondiging van Apple nemen we alle geruchten met een flinke portie zout, welke bron het ook om gaat.”

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 02 november: Gerucht blijkt onwaar, daarom update in artikel gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2017, 23:12
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.