Apple Pay geld overmaken

Wanneer komt Apple Pay? Siri weet het antwoord

Siri verklapt dat Apple Pay eraan komt: "Vanaf dit najaar kan ik betalingen versturen" zegt Siri als je naar Apple Pay vraagt. Hoe zit dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay en Siri

Als je met vragen over Apple-producten zit kan het soms helpen om het gewoon aan Siri te vragen. De slimme assistent weet soms al vroegtijdig wat er bij Apple speelt. Ook als het om Apple Pay gaat. Als je Siri vraagt om geld over te maken dan krijg je als antwoord: “Dus jij hebt het ook gehoord! Vanaf dit najaar kan ik betalingen versturen en aanvragen met Apple Pay.”

Update 23 oktober: Inmiddels is Siri’s antwoord ietwat gewijzigd, waarbij duidelijker wordt dat het inderdaad om Apple Pay Cash gaat:

Apple Pay Cash en Siri

Siri verklapt: ‘Apple Pay komt dit najaar’

We hebben van meerdere tipgevers inmiddels tips hierover binnengekregen en wat daarbij opvalt is dat het antwoord steeds hetzelfde is. Ongeacht of je vraagt ‘Betaal met Apple Pay’ of een concrete opdracht geeft, zoals ‘Maak 10 euro over met Apple Pay’.

Apple Pay geld overmaken

Voordat je te vroeg gaat juichen, is het goed om het antwoord nog eens uitgebreider te bekijken. Siri zegt in feite namelijk niets over de introductie van Apple Pay in Nederlandse winkels, maar heeft het over betalingen versturen en aanvragen. Dat wijst eerder op Apple Pay Cash, de betaaldienst die straks in iMessage te vinden is. Bovendien blijkt het antwoord ook in andere landen te zijn opgedoken, ook in landen waar Apple Pay al beschikbaar is.

Apple Pay Cash is een betaalmethode waarmee je geld kunt overmaken naar vrienden en familie. Het werkt met een virtuele kaart, waar je ook tegoeden op kunt ontvangen. Oorspronkelijk zou Apple Pay Cash onderdeel zijn van iOS 11, maar Apple heeft het uitgesteld. Intern bij Apple wordt de dienst al wel getest. Mogelijk zit het in iOS 11.1, al bevatten de beta’s daarvan nog geen aanwijzingen.

Met dank aan @adambazuin en alle andere tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 23 oktober: Screenshot van Apple Pay Cash toegevoegd (met dank aan iCulture-lezer Hans).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2017, 8:57
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, Siri
Devices Apple Watch, iPad, iPhone

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.