iPhone X familie

Deze 7 functies vind je alleen op de iPhone X

Welke unieke functies zitten op de iPhone X? Deze 7 functies zijn de belangrijkste redenen om voor de iPhone X te kiezen. Ben jij er al uit?

Misschien twijfel je nog over de iPhone X. Zitten er wel genoeg vernieuwingen op? Is ‘ie die hogere prijs wel waard? Misschien heb je onze iPhone-keuzehulp al helemaal doorgelezen maar ben je er nog niet helemaal uit. Wat is er nou echt nieuw? Heb ik het allemaal wel nodig? Daarom in dit overzicht de 7 unieke functies die je alleen op de iPhone X vindt.

iPhone X familie

7 vernieuwingen die je alleen op de iPhone X vindt

De iPhone X gaat op 3 november in de verkoop, maar misschien ben je nog niet helemaal zeker of dit toestel wel de vanafprijs van €1159 waard is. Het ligt een stuk hoger dan de vanafprijs van de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. We hebben de belangrijkste pluspunten voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijker kunt beslissen of je het echt nodig hebt. Het belangrijkste minpunt hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen: dat is de prijs.

#1 OLED-scherm
De iPhone X is de eerste iPhone met OLED-scherm. Daardoor is het scherm energiezuiniger en zien zwarte gedeeltes van het scherm er dieper zwart uit. Dankzij het Super Retina-scherm ligt de pixeldichtheid ook veel hoger dan je bij eerdere toestellen gewend was.

#2 Bijna randloos van glas en staal
De iPhone X is ook de eerste iPhone met een bijna randloos scherm. Daardoor heb je niet meer de brede schermranden (‘bezels’) zoals gebruikelijk was. Je zult dit de komende jaren steeds vaker zien, ook bij andere merken. De iPhone X is bovendien het enige nieuwe toestel van glas en staal, dat er nét even strakker uitziet dan de aluminium toestellen.

iPhone X TrueDepth camera

#3 Beeldstabilisatie op beide camera’s
Beide camera’s aan de achterkant van de iPhone X hebben optische beeldstabilisatie. Dit levert betere foto’s op bij slechte lichtomstandigheden, zonder er iets voor te doen. De iPhone 8 Plus heeft alleen beeldstabilisatie op de groothoeklens, niet op de telefotolens.

#4 De beste camera voor selfies
De iPhone X heeft een frontcamera die beter is dan eerdere toestellen. Alleen de iPhone X heeft de portretfunctie zowel aan voor- als achterkant. Vooral bij selfies is dat mooi, want je wilt natuurlijk dat je zelf in het middelpunt staat en de achtergrond lekker vaag is. Ook kan de frontcamera speciale functies voor de Snapchat-app en AR ondersteunen. Op de iPhone 8 werkt dit alleen aan de achterkant.

#5 Echte HDR-ondersteuning
Het lijkt misschien onbelangrijk, maar maar met echte ondersteuning voor HDR onderscheidt de iPhone X zich van alle eerdere modellen. De iPhone 8 kan wel HDR-content afspelen, maar toont dit in de normale beeldkwaliteit. Je krijgt niet het volledige HDR-effect te zien. Bij de iPhone X kan het wel.

Deze functie is vooral interessant voor mensen die graag Netflix, YouTube en films kijken. Er zullen steeds meer HDR-streams worden aangeboden, waardoor de weergave op het scherm veel mooier is – vooral op het OLED-scherm van de X. Overigens kun je op de tweede generatie iPad Pro ook HDR kijken, maar die zijn wat moeilijker mee te nemen en hebben een lagere pixeldichtheid.

Super Retina op de iPhone X

#6 Face ID
Face ID is alleen beschikbaar op de iPhone X. Als het echt zo nauwkeurig is als Apple beweert, dan verbetert het de beveiliging van je toestel enorm. Met een foutmarge van 1 op de 1.000.000 is Face ID veel betrouwbaarder dan Touch ID. Natuurlijk kun je ook nog gewoon je wachtwoord invoeren, als je het bij nader inzien niets vindt.

#7 Animoji
Animoji zijn geanimeerde emoji. Je kunt hiermee een filmpje maken waarbij een kip, aap of eenhoorn jouw gezichtsuitdrukkingen nadoet en jouw tekst uitspreekt. Zo kun je als kat of panda iemand verrassen met een verjaardagsliedje. Het is nog even afwachten hoe lang dit leuk blijft… ken je de Clips-app nog?

Animoji op iPhone X

Kortom: alles draait om het scherm en de camera
De iPhone X heeft dezelfde processor als de iPhone 8-modellen, dus daar hoef je het niet voor te doen. Ook de hoeveelheid opslag is hetzelfde en de kleuren spacegrijs en zilver zijn niet uniek.

Wat is er dan wel bijzonder? Wil je een iPhone met de beste camera en het beste scherm, dan is de iPhone X het toestel dat je moet hebben. Het OLED-scherm met Super Retina-resolutie is vrijwel randloos en je kunt er HDR-content in volle glorie op bekijken. Beide camera’s aan de achterkant hebben beeldstabilisatie en je selfies zagen er nog nooit zo mooi uit. Maar ja, de vraag is wel: zijn al die extra’s voor jou de hogere prijs waard?

De grote vraag is dan ook: hoeveel mensen gaan uiteindelijk de iPhone X kopen? Wij zijn benieuwd!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2017, 19:37
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.