Spotify wil je locatie weten om misbruik familiebundel te voorkomen

Spotify gaat van tijd tot tijd je locatie opvragen, om te checken of je wel op hetzelfde adres bent als degene die de gezinsbundel afgesloten heeft. Dit staat in de nieuwe voorwaarden van de muziekdienst.

Het gezinsbundel is een goede manier om korting op Spotify te krijgen. Door één enkele bundel te delen met bijvoorbeeld je vrienden, bespaar je maandelijks flink wat geld. Het gezinsbundel is echter alleen bedoeld voor familieleden die onder één dak wonen. Hoewel Spotify dit de laatste jaren nooit controleert, komt daar nu misschien verandering in. In de bijgewerkte voorwaarden staat namelijk dat ze je thuisadres willen verifiëren.

Spotify wil locatie weten voor gezinsbundel

In de voorwaarden staat duidelijk vermeld dat “de primaire accounthouder en de houders van onderliggende accounts gezinsleden zijn die op hetzelfde adres wonen”. Spotify vraagt je dan ook om je thuisadres te verifiëren. In de bijgewerkte voorwaarden staat nu ook dat Spotify “van tijd tot tijd vragen om uw thuisadres opnieuw te verifiëren om te bevestigen dat u nog steeds voldoet aan de criteria voor deelname”.

Spotify gebruikt Google Maps om te helpen je adres te vinden en in te stellen. Of ze daarbij de exacte locatie van je toestel via GPS gaan gebruiken of dat je zelf een adres moet invoeren die via Google Maps opgezocht wordt, is niet helemaal duidelijk. Spotify laat wel weten dat de ingevoerde gegevens alleen gebruikt worden om te verifiëren of iemand in aanmerking komt. De locatiegegevens worden ook niet opgeslagen.

https://www.iculture.nl/deals/spotify-korting/

In 2018 deed Spotify in een aantal markten nog een test waarbij je locatiegegevens opgevraagd werden. Daarbij stuitte de muziekdienst vanwege privacybezwaren tegen veel weerstand. Of ze deze test nu toch wereldwijd uitbreiden of dat Spotify een andere manier gebruikt, is niet bekend.

Onlangs werd Spotify Family nog vernieuwd met een nieuwe Family Mix en ouderlijk toezicht. Bij Apple’s gezinsdeling is het niet vereist om op hetzelfde adres te wonen. Je kan daardoor ook makkelijker gebruikmaken van een Apple Music gezinsbundel. Met Gezinsdeling worden ook alle aankopen van de App Store, iTunes en meer in rekening gebracht bij het gezinshoofd, maar dit kun je via de instellingen uitschakelen (Instellingen > je naam > Delen met gezin > Delen van aankopen).

Bekijk ook

Delen met gezin: aankopen en informatie delen met familieleden

Delen met gezin (Family Sharing) biedt je de mogelijkheid om apps, muziek en locaties te delen binnen een gezin. Hoe stel je Delen met gezin in en wat zijn de mogelijkheden en beperkingen? In deze uitleg lees je alles over Family Sharing voor iPhone, iPad en Mac.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 13 september: Opmerking over delen van aankopen over Apple's Delen met gezin aangepast.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.