Spotify Premium afsluiten.

Spotify wil je locatie weten om misbruik familiebundel te voorkomen

Spotify gaat van tijd tot tijd je locatie opvragen, om te checken of je wel op hetzelfde adres bent als degene die de gezinsbundel afgesloten heeft. Dit staat in de nieuwe voorwaarden van de muziekdienst.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het gezinsbundel is een goede manier om korting op Spotify te krijgen. Door één enkele bundel te delen met bijvoorbeeld je vrienden, bespaar je maandelijks flink wat geld. Het gezinsbundel is echter alleen bedoeld voor familieleden die onder één dak wonen. Hoewel Spotify dit de laatste jaren nooit controleert, komt daar nu misschien verandering in. In de bijgewerkte voorwaarden staat namelijk dat ze je thuisadres willen verifiëren.

Spotify wil locatie weten voor gezinsbundel

In de voorwaarden staat duidelijk vermeld dat “de primaire accounthouder en de houders van onderliggende accounts gezinsleden zijn die op hetzelfde adres wonen”. Spotify vraagt je dan ook om je thuisadres te verifiëren. In de bijgewerkte voorwaarden staat nu ook dat Spotify “van tijd tot tijd vragen om uw thuisadres opnieuw te verifiëren om te bevestigen dat u nog steeds voldoet aan de criteria voor deelname”.

Spotify gebruikt Google Maps om te helpen je adres te vinden en in te stellen. Of ze daarbij de exacte locatie van je toestel via GPS gaan gebruiken of dat je zelf een adres moet invoeren die via Google Maps opgezocht wordt, is niet helemaal duidelijk. Spotify laat wel weten dat de ingevoerde gegevens alleen gebruikt worden om te verifiëren of iemand in aanmerking komt. De locatiegegevens worden ook niet opgeslagen.

In 2018 deed Spotify in een aantal markten nog een test waarbij je locatiegegevens opgevraagd werden. Daarbij stuitte de muziekdienst vanwege privacybezwaren tegen veel weerstand. Of ze deze test nu toch wereldwijd uitbreiden of dat Spotify een andere manier gebruikt, is niet bekend.

Onlangs werd Spotify Family nog vernieuwd met een nieuwe Family Mix en ouderlijk toezicht. Bij Apple’s gezinsdeling is het niet vereist om op hetzelfde adres te wonen. Je kan daardoor ook makkelijker gebruikmaken van een Apple Music gezinsbundel. Met Gezinsdeling worden ook alle aankopen van de App Store, iTunes en meer in rekening gebracht bij het gezinshoofd, maar dit kun je via de instellingen uitschakelen (Instellingen > je naam > Delen met gezin > Delen van aankopen).

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 13 september: Opmerking over delen van aankopen over Apple's Delen met gezin aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2019, 15:06
Bron Bron CNet
Via Via 9to5Mac
Categorie Diensten
Onderwerp spotify

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.