App Store verhalen van ontwikkelaars.

Apple geeft je extra de tijd voor betalingen van applidmaatschappen

Lidmaatschap niet plotseling stopgezet
Apple gaat soepeler om met het vernieuwen van doorlopende applidmaatschappen. Als jij nu maandelijks of jaarlijks voor een app betaalt en je creditcard is verlopen of er staat onvoldoende saldo op je Apple ID, wordt de app-abo niet meteen stopgezet.

Heel veel apps stappen steeds vaker over naar maandelijkse of jaarlijkse lidmaatschappen. Hierdoor is een ontwikkelaar meer verzekerd van een vaste inkomstenbron dan bij eenmalige aankopen. Voor gebruikers is het daarbij belangrijk dat je betaalmethoden in orde zijn, om te voorkomen dat je lidmaatschap plotseling stopgezet wordt. Daarvoor heeft Apple nu een soort coulanceregeling opgezet. Je krijgt nu extra tijd om je betaalgegevens te corrigeren of je saldo aan te vullen, terwijl je gebruik blijft maken van de app.

Apple soepeler bij vernieuwen applidmaatschappen

Apple kondigt de wijziging aan op het portaal voor ontwikkelaars. De nieuwe regeling is goed nieuws voor gebruikers, omdat je dan niet plotseling geconfronteerd wordt met een niet-werkende app. Mocht het verschuldigde bedrag niet geïncasseerd kunnen worden, dan neemt Apple contact met je op. Als je binnen de coulanceperiode, ook wel de Billing Grace Period genoemd, alsnog je lidmaatschap succesvol afrekent, krijgt de ontwikkelaar zijn inkomsten zoals met Apple afgesproken.

In-app abonnement

Deze nieuwe regeling komt vooral van pas voor gebruikers die werken met een saldo die je handmatig moet opwaarderen via iTunes-kaarten of via iDEAL. Voor gebruikers met een creditcard geldt dat je er op tijd voor zorgt dat verlopen kaarten geüpdatet worden.

De tijd die je van Apple krijgt, is afhankelijk van de duur van het lidmaatschap. Gaat het om een wekelijkse betaling, dan krijg je zes dagen de tijd om je betaalgegevens op orde te hebben. Bij langere looptijden geldt een coulanceperiode van 16 dagen. Ontwikkelaars van app met betaalde lidmaatschappen moeten de functie wel inschakelen via App Store Connect, het ontwikkelaarsplatform van de App Store.

Bekijk ook

Alles over App Store abonnementen: beheren, opzeggen en misleiding

Steeds meer apps gebruiken abonnementen voor extra functies. Je kunt het lidmaatschap automatisch verlengen of tijdig opzeggen en in deze tip lees je hoe dat werkt. We bespreken ook hoe je misleiding voorkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 september 2019 om 11:56
Onderwerp
Bron
Bron Apple
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.