Google Home Hub werkt vanaf nu in de Nederlandse taal

Geldt ook voor aanstaande Nest Hub
De Google Home Hub werkt vanaf vandaag ook in het Nederlands. De hub komt later deze maand op de Nederlandse markt onder een nieuwe naam, Google Nest Hub. Ook die werkt straks in het Nederlands.

Google Home Hub in het Nederlands

De Google Home Hub werd vorig jaar uitgebracht in diverse landen, maar nog niet in Nederland. Google bood daarom ook nog geen officiële ondersteuning in het Nederlands aan. Mensen die hun Google Home Hub in het buitenland hebben gehaald melden nu dat Nederlands is toegevoegd en dat het lukt om vragen te stellen en opdrachten te geven. Om stemcommando’s in het Nederlands te geven moet je in de Google Home-app de taal Nederlands toevoegen en instellen.


In de Google Home-app was het al mogelijk om Nederlands te kiezen voor de Google Assistent en de bestaande Google Home-speakers, die vanaf nu Nest Home-speakers worden genoemd. Ondersteuning voor de Google Home Hub in het Nederlands ontbrak tot voor kort.

Google Home Hub

De Google Nest Hub werd onthuld tijdens de Google I/O 2019 ontwikkelaarsconferentie eerder deze maand. De hub ligt vanaf 28 mei in de winkel en gaat 129 euro kosten. Qua hardware en functies is deze hub identiek aan de al bestaande Google Home Hub.

Je kunt de Google Nest Hub in pre-order bestellen bij winkels zoals Coolblue, Bol.com en MediaMarkt:

Bekijk ook

Google Nest Hub nu in Nederland verkrijgbaar

De Google Nest Hub is vanaf nu bij Nederlandse winkels te bestellen, waaronder Coolblue en MediaMarkt. Google kondigde tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O al aan dat de Google Home Hub naar veel meer landen komt, onder de nieuwe naam Google Nest Hub. Hij is bovendien in prijs verlaagd.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.