Fitbit Versa modellen

Trend: ook Fitbit wil gegevens delen met zorgverleners

Fitbit gaat gebruikmaken van Google's Cloud Healthcare API, een tool voor bedrijven waarmee gezondheidsgegevens gedeeld kunnen worden met zorgverleners. Steeds meer bedrijven zetten in op dit soort systemen, waaronder ook Apple zelf.

Fitbit, de maker van de activiteitentrackers en smartwatches, gaat gebruikmaken van Google’s nieuwe Cloud Healthcare API. Hierdoor kunnen gegevens van deze apparaten bij zorgverleners terechtkomen. Fitbit is daarmee niet het eerste bedrijf dat de koppeling wil maken tussen haar producten en ziekenhuizen.

Fitbit wil gegevens delen

De fitnesstrackers van onder andere Fitbit verzamelen allerlei bruikbare data. Denk hierbij aan het meten van je hartslag. Dit soort informatie is niet alleen handig voor jezelf, maar kan ook van pas komen bij specialisten, bijvoorbeeld voor het vaststellen van aandoeningen. Google heeft daarvoor een de Cloud Healtcare, een tool waarmee dit soort gegevens verzameld kunnen worden, zodat dit gebruikt kan worden door zorginstellingen.

Fitbit gaat hiervoor gebruikmaken van een soort dashboard, zodat zorgverleners allerlei informatie van patiënten kunnen verzamelen en bekijken. Via dit dashboard kan bijvoorbeeld gecommuniceerd worden met de patiënten, maar het werkt ook samen met patientendossiers voor een completer beeld van de gezondheidstoestand van een patiënt. Dit type dashboard is ontstaan uit een overname van Twine Health, dat Fitbit in februari over nam. We weten nog niet in hoeverre dit uiteindelijk ook voor Nederland van toepassing is, maar het is desalniettemin een interessante ontwikkeling.

Meer koppelingen met je gezondheidsgegevens
Behalve Fitbit wil ook Apple steeds meer doen met je gezondheidsgegevens. In iOS 11.3 introduceerde Apple in de Gezondheid-app bijvoorbeeld de Medische dossiers. Apple werkt hiervoor samen met enkele Amerikaanse ziekenhuizen en zorginstellingen, zodat data uitgewisseld kan worden via de iPhone. Met tools als HealthKit, CareKit en ResearchKit wordt gezondheid een steeds belangrijker onderdeel voor Apple. Er zijn al allerlei apps die gemaakt zijn met ResearchKit, waarmee informatie voor wetenschappelijk onderzoek verzameld wordt. In Nederland is er bijvoorbeeld de ReumaMeter-app die samenwerkt met ResearchKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2018, 12:18
Bron Bron FastCompany
Via Via Emerce
Categorie Diensten
Onderwerpen fitbit, gezondheid, medisch, zorg

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.