Facer met een wijzerplaat met luchtballonnen op de Apple Watch.

Bij elke handomdraai een andere wijzerplaat met Facer voor de Apple Watch

De nieuwe app Facer is een handige app waardoor je snel en makkelijk mooie foto's als wijzerplaat op je Apple Watch kunt instellen. Zo krijg je na elke handomdraai een ander plaatje.

Facer met een wijzerplaat met luchtballonnen op de Apple Watch.
De mogelijkheid om foto’s in te stellen als wijzerplaat op je Apple Watch is niet nieuw. Er zijn zelfs al meerdere apps die dit proces een stuk makkelijker maken, zoals het in oktober besproken Watch Faces. Als het nou teveel moeite kost om zelf op zoek te gaan naar nieuwe en mooi foto’s voor je Apple Watch-wijzerplaat, dan is de nieuwe app Facer het proberen waard.

Facer plaatst prachtige foto’s op je pols

Facer is een app voor zowel je iPhone als Apple Watch, maar alleen de eerstgenoemde is nodig om de mooie foto’s binnen te halen. In de iPhone-app haal je verschillende mooie thema’s binnen. Elk thema bevat een grote collectie aan foto’s en je kunt zelfs je Instagram-feed als wijzerplaat selecteren. Maar er zijn nog veel meer boeiende thema’s, zoals creatieve patronen en mooie natuurfoto’s. Of wat dacht je van een pakket aan Garfield- of Betty Boop-foto’s? Sommige collecties zijn gratis, maar voor andere moet je een kleine in-app aankoop doen.

Maar hoe werkt Facer dan? Om de foto’s op je wijzerplaat weer te kunnen geven, moet je wel kiezen voor de wijzerplaat Fotoalbum. Vervolgens stel je in de Watch-app op je iPhone in dat het Facer-album op je iPhone gesynchroniseerd moet worden. De exacte instructies vind je in het tipartikel hieronder.

Een nadeel hiervan is dat je daardoor je eigen foto’s niet meer op je Apple Watch kan zien, omdat je maar één specifiek album met je Apple Watch kan synchroniseren. Bovendien worden alle foto’s uit Facer in jouw fotobibliotheek gezet, wat wel extra ruimte inneemt. Heb je iCloud-fotobibliotheek aan staan, dan worden deze ook nog eens gesynchroniseerd met al je andere toestellen.

Facer voor de Apple Watch met een toren. Facer op de Apple Watch met winterse bomen.

Als je toch al geen foto’s op je Apple Watch bekijkt en het niet erg vindt dat er honderden plaatjes in je fotocollectie geplaatst worden, dan is Facer wel het proberen waard. Hou er wel rekening mee dat er met de wijzerplaat Fotoalbum geen complicaties meer mogelijk zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2016, 13:30
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, wijzerplaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.