Facebook Video op Apple TV: filmpjes kijken van vrienden, pagina’s en meer

Facebook Video is vandaag voor de Apple TV verschenen. De Facebook Video-app laat je alle filmpjes bekijken die door vrienden en pagina's die je volgt, gedeeld zijn. Ook krijg je suggesties te zien.


Facebook heeft vandaag de nieuwe app voor de Apple TV uitgebracht. De Facebook-app op de Apple TV werd al eerder aangekondigd, maar vanaf vandaag is deze te downloaden via de App Store op de Apple TV. In de app log je in met je Facebook-account en bekijk je video’s die door je vrienden gedeeld zijn, maar ook van pagina’s die je geliked hebt. De app geeft ook suggesties op basis van je interesses.

Facebook Video op Apple TV: zo download je hem

De Facebook Video op de Apple TV is een uitbreiding van de bestaande Facebook-app voor iOS. Op dit moment vind je de app dan ook niet zo eenvoudig in de App Store, want zoeken op naam levert momenteel nog geen resultaat op. Je kunt de app wel downloaden door in de App Store op de Apple TV te navigeren naar Aankopen > Niet op deze Apple TV. Als je ingelogd bent met een Apple ID waarmee de Facebook-app voor iOS al eens gedownload is, vind je de nieuwe Facebook Video-app in dat overzicht.

Zodra je de app geopend hebt, dien je in te loggen met je eigen Facebook-account. Dit doe je niet door een mailadres en wachtwoord in te voeren, maar door een zescijferige code in te voeren. Deze verschijnt vanzelf op je televisie. Inloggen kan vervolgens op twee manieren: via de Facebook-app kijken of er een melding verschenen is of om te navigeren naar het menu en te tikken op Apparaatverzoeken. Bij ons leverden dat echter een foutmelding op. De werkende methode is om via Safari te navigeren naar deze Facebook-pagina en om daar de code in te voeren. Log daar in en je wordt in de Apple TV-app automatisch aangemeld.

Facebook Video bestaat uit allerlei onderdelen. Video’s op de startpagina zijn verdeeld over vijf categorieën: gedeeld door vrienden, volgend, aanbevolen voor jou, populairste livevideo’s en onlangs bekeken. In deze categorieën bekijk je video’s die door je vrienden gedeeld zijn, gepost zijn door pagina’s die je volgt of die je onlangs al op Facebook bekeken hebt. Ook zie je hier dus populaire livevideo’s die nu veel door Facebook-gebruikers bekeken worden. Op basis van je interesses krijg je ook suggesties te zien. De video’s worden automatisch afgespeeld en je kunt ze zowel in kleiner als beeldvullend formaat bekijken.

Tot slot kun je via het menu ook nog je eigen profiel bekijken. Hier zie je een overzicht van alle video’s die je zelf op Facebook gepost hebt, zodat je ze eenvoudig via je televisie kunt bekijken. Facebook is in de toekomst ook nog van plan om live sportwedstrijden aan te bieden, maar of dat ook voor Europese gebruikers beschikbaar zal zijn, is nog even afwachten. Voorlopig kun je Facebook Video in ieder geval gebruiken om alle video’s te bekijken die op je tijdlijn gedeeld zijn.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.