Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Facebook-reactions

Facebook bevestigt Apple TV-app, speelt geluiden in iOS-app automatisch af

Facebook heeft de komst van de app voor de Apple TV bevestigd. De app geeft je de mogelijkheid om video's te bekijken op je eigen televisie. Daarnaast komen er wijzigingen voor het bekijken van video's in de iOS-app, zoals het automatisch afspelen van geluid.

Facebook heeft de komst van een app voor de Apple TV bevestigd. Eerder werd al gesproken over de komst van een Apple TV-app van Facebook, maar nu heeft het bedrijf dit ook zelf bevestigd. Naast de televisie-app voor het bekijken van video’s, zijn er ook nog andere wijzigingen aangekondigd voor het bekijken van video’s in de iOS-app. Zo wordt geluid nu automatisch afgespeeld en kun je video’s ook bekijken tijdens het scrollen.

Bekijk ook

'Facebook werkt aan Apple TV-app voor bekijken van video's'

Facebook werkt volgens bronnen aan een app voor de Apple TV. Via de app zou je allerlei videocontent kunnen bekijken, waaronder originele tv-shows en sportuitzendingen.

Apple TV-app van Facebook

Met de nieuwe Apple TV-app van Facebook, wil het sociale netwerk de video’s naar het grote scherm brengen. In de Apple TV-app is het straks mogelijk om in te loggen en de video’s te bekijken die je vrienden en de pagina’s die je geliked hebt, gedeeld hebben. Ook bekijk je in deze app straks de beste wereldwijde live video’s, maar je krijgt ook voorgestelde video’s te zien op basis van jouw interesses. Je kunt ook de video’s die je opgeslagen hebt in de iOS-app, terugkijken via de Apple TV. Tot slot biedt de app je de mogelijkheid om je eigen geuploade filmpjes te bekijken op het grote scherm van je televisie. De Apple TV-app komt binnenkort beschikbaar en komt ook naar smart tv’s van Samsung en de Amazon Fire TV.

Click here to display content from Facebook.
Learn more in Facebook’s privacy policy.

Video’s in Facebook-app: automatisch geluid, picture-in-picture en meer

Naast de komst van de Apple TV-app, gaan er ook wat wijzigingen doorgevoerd worden in de iOS-app van Facebook. Allereerst wordt het geluid bij video’s standaard afgespeeld, ook tijdens het bekijken van je tijdlijn. Het volume zal langzaam harder gezet worden, mits je toestel niet op stil staat. Je kunt deze instelling uitschakelen via Instellingen > Accountinstellingen > Geluiden. Daarnaast kun je ook video’s bekijken tijdens het scrollen. De video wordt dan kleiner in de hoek van je scherm afgespeeld en met een veeg opzij stop je de video met afspelen. Tot slot worden verticale video’s beter in je tijdlijn weergegeven. Verticale video’s, die vaak gemaakt worden met smartphones, krijgen nu een grotere preview. Hierdoor zie je meer van de oorspronkelijke video, zonder dat je door hoeft te tikken om de volledige video te bekijken.

Mensen ontdekken in Facebook-app

De afgelopen weken lanceerde Facebook ook een nieuwe optie genaamd Discover people. Deze optie was nog niet in Nederland beschikbaar, maar wordt nu wel geleidelijk uitgerold. Met de functie Mensen ontdekken kun je eenvoudiger mensen als vrienden aan je Facebook-account toevoegen. De functie kijkt daarvoor naar de groepen waar je lid van bent, zowel privé als algemene Facebook-groepen. Facebook had al een functie waardoor ze jou vriendschapsverzoeken deden, maar met Mensen ontdekken kun je ook zelf op een handigere manier op zoek naar nieuwe Facebook-vrienden.

Mensen ontdekken in Facebook.

De wijzigingen voor het bekijken van video’s in de Facebook-app worden geleidelijk uitgerold en zijn wellicht niet meteen allemaal voor jou beschikbaar.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 februari 2017 om 9:50
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.