DJI Phantom 4: vooraanzicht van de drone

Livestreamen naar Facebook nu mogelijk met je DJI-drone

DJI laat je nu met drones livestreamen naar Facebook. De feature werkt via de DJI Go-app op onder meer de Phantom 4 en de Inspire-serie, die je bedient met je iPhone.

Mark Zuckerberg liet in april tijdens de Facebook F8-conferentie zien hoe je kunt livestreamen met een drone. Hiervoor gebruikte hij een DJI Phantom 4, die de beelden direct op Facebook plaatste. Wil jij dat ook? Dat kan: de functie is nu bescikbaar via de DJI Go-app van de drone-fabrikant.

DJI Phantom 4: vooraanzicht van de drone

Livestreamen met je DJI-drone op Facebook

Om van de functie gebruik te maken heb je de Go-app nodig van DJI, waarmee je je drone bestuurt en de videobeelden bekijkt. In de instellingen van de app staat de optie om Facebook Live te starten. Vervolgens vul je je account-informatie in, maak je een titel voor je stream en klik je op ‘Go Live.

Voor iedere stream kun je kiezen of je deze publiekelijk wilt weergeven, alleen aan je vrienden wilt tonen of privé wilt houden. Daarnaast kies je of de stream op je profielpagina komt of op een publieke pagina die jij beheert.

Nadeel: afhankelijk van mobiel bereik
Nadeel is dat zodra je live gaat, je afhankelijk bent van het mobiele bereik op je smartphone, om de stream zonder haperen uit te zenden. Hoe beter je ontvangst, hoe beter de video. Dit betekent dus ook dat je je mobiele data gebruikt om de video live uit te zenden, dus zorg dat je een grote bundel hebt als je van deze feature gebruik wilt maken.

In de video staan de berichten en de audio automatisch aan. Iedere reactie verschijnt op je mobiele scherm, maar is zo klein dat je er geen last van hebt tijdens het besturen van je drone. Met de microfoon van je iPhone wordt de audio opgenomen.

Beschikbaarheid Facebook Live voor DJI
Facebook Live is beschikbaar op alle DJI Phantom-drones die gebruikmaken van de Go-app en op de professionele modellen, zoals de Inspire-serie. Daarnaast kun je de feature gebruiken met DJI’s Osmo-camera, waardoor je het voordeel hebt extra stabiliteit op de grond.

Overigens heeft DJI er ook nog een kleine wedstrijd aan verbonden. Als je je video de hashtag #DJILiveFB geeft in de komende twee weken, bestaat de kans dat de drone-fabrikant de video op hun Facebookpagina plaatst. Daarmee win je een DJI Phantom 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2016, 17:37
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen drone, facebook, livestream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.