DJI Phantom 4: vooraanzicht van de drone

DJI Phantom 4-drone al te bestellen via Apple Store

De DJI Phantom 4 drone is via de Belgische Apple Store al te bestellen. De nieuwe drone heeft betere sensoren en vliegt automatisch terug naar huis. Bedienen doe je via een iPhone- of iPad-app.

DJI heeft de nieuwe Phantom 4-drone nog geen dag geleden aangekondigd. Toch is deze cameradrone nu al via de Nederlandse en Belgische Apple Store te bestellen, al zul je wel flink de portemonnee moeten trekken. Voor minder dan €1599 landt deze gloednieuwe drone niet op jouw deurmat.

DJI Phantom 4: vooraanzicht van de drone

De Phantom 4 kan objecten herkennen, volgen en ontwijken, dankzij de extra sensoren in die deze drone autonoom maken. Besturen doe je via de DJI Go-app op je iPhone of iPad, maar je kunt de drone ook zelfstandig laten rondvliegen en daarbij via de iPad naar de livestream kijken. De Amerikaanse versie van deze drone kan maximaal 5 kilometer van z’n basisstation vliegen, de Europese versie slechts 3,5 kilometer.

DJI Phantom 4 kan beter objecten ontwijken

Via de app gebruik je de vliegfuncties zoals Follow Me, TapFly en ActiveTrack. Die ActiveTrack-functie houdt in dat de drone een bepaald object of persoon moet volgen, door in de app een selectie te tekenen. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen gaan skiën of hardlopen, waarbij de drone je activiteiten continu in beeld brengt.

DJI Phantom 4: onderkant van de drone

Ook heeft de drone een TapFly-functie, waarmee je de Phantom 4 zelf naar een bepaalde locatie kunt laten sturen. Tijdens het vliegen zorgen de sensoren ervoor dat de drone niet tegen obstakels aan vliegt. Eventueel vliegt de drone er netjes omheen. Twee ultrasone sensoren houden constant in de gaten wat zich op een afstand tot 15 meter afspeelt rondom de drone. Verticaal is de afstand die de drone in de gaten houdt 10 meter. Kleine kans dus, dat het apparaat ergens tegenaan vliegt.

DJI Phantom 4: besturing met iPhone of iPad

Net als op eerdere drones van DJI zit er een ‘terug naar huis’-functie op, zodat de drone na alle avonturen terug vliegt naar de eigenaar. Dankzij de extra sensoren worden obstakels onderweg nog beter vermeden. Contact met 24 satellieten zorgt ervoor dat de Phantom altijd de weg terug kan vinden.

DJI Phantom 4: de camera onder de drone

Verbeterde camera in de DJI Phantom 4

Maar eigenlijk koop je deze nieuwe drone vooral vanwege de kwaliteit van de 4K-camera. Er zit een verbeterde lens in met acht lenselementen, zodat het beeld scherper is dan voorheen. Met een beeldhoek van 94 graden en een diafragma van f/2.8 staat alles er haarscherp op. Maximaal kan de camera 12 megapixelbeelden fotograferen. Bij het videofilmen kun je kiezen voor 24, 25 of 30 fps met een resolutie van 3840×2160 pixels (ultra hd). Wil je in slowmotion met 60 of 120 fps filmen dan kan dat ook, maar dan is de beeldkwaliteit 1080p. Voor het filmen van sportactiviteiten is er een speciale sportstand, waarbij de drone sneller vliegt op een maximale snelheid van 72 km/uur. De accu gaat 28 minuten mee.

Verkrijgbaar: via Nederlandse Apple Store €1599 en Belgische Apple Store €1599

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2016, 15:39
Categorie Accessoires
Onderwerp drone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.