Facebook Live Map

Op Facebook Live Map zie je waar er live gestreamd wordt

Op Facebook's interactieve kaart genaamd Live Map zie je real-time waar er live gestreamd wordt. Zo is er altijd een stream om te bekijken.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Facebook bracht in februari de mogelijkheid om live video’s te streamen. Tal van mensen maken er al gebruik van, waardoor er op ieder moment wel iemand aan het streamen is. Ben je nieuwsgierig waar en wil je meekijken? Daar heeft Facebook een oplossing voor: een interactieve kaart (let op: alleen desktop!) die je real-time laat zien waar er gestreamd wordt.

Facebook Live Map

Facebook Live Map: zo zie je wie er live aan het streamen is

Op de kaart zie je met blauwe bolletjes waar iemand aan het streamen is. Door met je muis over een bolletje heen te gaan, komt er een rechthoekig veld met daarin de stream. Ook zie je hoeveel mensen er kijken en wie er aan het streamen is. Klik je op het bolletje, dan verschijnt het scherm met de livestream. In de navigatiebalk aan de rechterkant zie je een livestream die op het moment door veel mensen bekeken wordt en een lijst van mensen die op dat moment live zijn.

Facebook Live Map

Voordeel van de kaart is dat je niet langer hoeft te wachten tot één van je Facebook-vrienden begint te streamen, maar je kunt ontdekken wat er gebeurt op andere plekken. De feature bestaat overigens al langer, maar is nu pas eenvoudig te vinden op de website van Facebook. De kaart vindt je onder de naam ‘Live Video’ onder het kopje ‘Apps’ in je linker navigatiebalk op Facebook.

Ook live streamen in Nederland
Facebook Live, zoals de live streaming-functie van Facebook heet, is nog niet in ieder land te gebruiken. In april liet het bedrijf weten dat de feature in 60 landen beschikbaar is, waaronder in Nederland. Streamen kun je nu doen in groepen en tijdens evenementen, en er zijn filters te gebruiken om je video op te fleuren. Daarnaast kun je vrienden uitnodigen om live mee te kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2016, 17:26
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, livestream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.