DJI onthult Osmo, een 4K steadicam voor je iPhone

DJI heeft een steadicam onthuld waarbij jouw iPhone een belangrijke rol speelt. Door hem vast te klikken aan het handvat en met een iOS-app bedien je deze 4K-camera, ook op afstand.

DJI-Osmo

We kennen het bedrijf DJI vooral van de (Phantom) drones die ze maken, maar het bedrijf weet ook hoe je een indrukwekkende camera-accessoire voor de iPhone in elkaar zet. De Osmo is een 4K-camera, die ook in extreme situaties stabiel blijft filmen. Door je iPhone in de houder te klikken kun je door de lens van de camera kijken.


De Osmo heeft een handvat waarmee je het cirkelvormige cameraatje goed vast kunt houden. Aan de zijkant van dit handvat is een uitsparing gemaakt waarin je met een klem je iPhone vast kunt klikken. Deze klem is verstelbaar, zodat je in verschillende houdingen alsnog goed kunt zien of je shot er goed uit ziet.

Bekijk ook

Videofilmen in 4K op de iPhone: hoe werkt het?

Met recente iPhones kun je 4K videofilmen, maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten als je 4K-video's op de iPhone maakt en hoe kun je ze delen en op een geschikt scherm afspelen?

DJI-Osmo

Geef je video vorm met de iOS-app

Door vervolgens de DJI GO-app te installeren, doet het scherm van de iPhone dienst als viewfinder, en kun je dankzij een enorme hoeveelheid aan instellingen een video volledig naar eigen smaak samenstellen. Zo kun je ervoor kiezen om een panoramafoto te maken, of video’s in slow motion met 120 frames per seconde en met een resolutie van maximaal 1080p op te nemen.

Bekijk ook

iPhone-cameragadget DxO One nu ook in Nederland verkrijgbaar

Camera-fanaten opgelet, de DxO One is vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar. Een prijzige gadget, waar je wel DSLR-waardige foto's maakt met je iPhone.

Omdat je de camera bedient met een app, kun je de Osmo dus ook op afstand besturen. Handig als je een Timelapse maakt of je zelf ook op beeld wilt staan. Naast de app-besturing kun je de Osmo ook handmatig bedienen met de knoppen die op het handvat zitten. Ook is er een ingebouwde stereo microfoon aanwezig.

https://www.youtube.com/watch?t=138&v=p-7BPt4bJjU

Nu te bestellen voor 749 euro

De batterij van de Osmo houdt het zes uur vol op standby, je kunt er een uur video mee opnemen voordat de accu het begeeft. Het standaardmodel heeft een 4K, 12 megapixelcamera.

De DJI Osmo is vanaf nu te bestellen op de website van DJI. Daar betaal je er 749 euro voor met gratis verzendkosten. De camera wordt vanaf 15 oktober geleverd. De Osmo is verder uit te breiden met lenzen, statieven en andere accessoires.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.