Nieuw verslag voor Facebook Direct.

Facebook Direct: Facebook’s eigen Stories nu beschikbaar

Facebook is gestart met de uitrol van de nieuwe Facebook Direct-functie. Facebook Direct is de nieuwe variant op de bekende Stories, zodat je foto's en video's met effecten kunt posten die vanzelf verdwijnen.

De cirkel is weer rond. Na Instagram Stories, WhatsApp Status en Messenger Day, is het nu de beurt aan Facebook zelf. Met het nieuwe Facebook Direct post je foto’s en video’s die na 24 uur automatisch weer verdwijnen. Zoals alle vergelijkbare opties in andere apps, kun je je foto’s een leuke twist geven met allerlei filters.

Nieuw verslag voor Facebook Direct.

Facebook Direct: Stories, maar dan van Facebook

Facebook testte al een tijdje een eigen variant op Stories en vanaf vandaag zijn ze gestart met de uitrol van deze nieuwe functie. Net als bij Instagram en Messenger, verschijnen de verhalen van je vrienden bovenaan de app. Op die plek kun je ook je eigen Facebook Direct starten.

Facebook Direct werkt verder nagenoeg hetzelfde als vergelijkbare diensten in Snapchat, Instagram, Messenger en WhatsApp. Behalve het toevoegen van de vele effecten, waarbij bijvoorbeeld een luiaard op je hoofd geplaatst wordt, kun je ook tekenen en tekst op je foto’s typen. Na het maken van een Facebook Direct kun je deze plaatsen voor al je vrienden, maar je kunt hem ook net als in Messenger direct naar een specifieke Facebookvriend verzenden.

Facebook Direct met camera.

Facebook is vandaag gestart met de uitrol van het nieuwe Facebook Direct in de Facebook-app voor iOS. Een andere wijziging is dat er nu een extra knop in de Facebook-app is om te navigeren naar de Messenger-app. Behalve onderin de knoppenbalk, kun je ook vanaf een knop rechtsboven naar Messenger springen. Waarschijnlijk wordt de knop onderin de balk op den duur vervangen, want Facebook test al een tijdje enkele nieuwe knoppen, zoals een raket. Hier worden populaire foto’s, video’s en berichten getoond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2017, 9:57
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.