iWork voor de iPhone, iPad, MacBook en iMac.

Pages, Numbers en Keynote vernieuwd: documenten beveiligen met Touch ID en meer

Pages, Numbers en Keynote zijn bijgewerkt met veel nieuwe functies. Je kunt nu bijvoorbeeld documenten beveiligen met Touch ID, maar er zijn ook app-specifieke verbeteringen.

iWork voor de iPhone, iPad, MacBook en iMac.
Pages, Numbers en Keynote zijn weer eens van updates voorzien, zowel op de Mac als op iOS. De nieuwe versies van Apple’s iWork-apps laten je bijvoorbeeld bestanden beveiligen met Touch ID. Elke individuele app heeft ook nog allerlei handige verbeteringen gekregen. In Pages kun je nu tekst opmaken als superscript of subscript en pas je de achtergrondkleur van tekst aan. Ook bevat de app bladwijzers en wordt de RTF-structuur ondersteund. Met Keynote kun je nu presentaties op Medium en WordPress plaatsen en Numbers laat je nu samen werkbladen knippen, kopiëren, plakken en dupliceren.

Pages, Numbers en Keynote: updates voor Mac en iOS

Veel van de toegevoegde functies in de updates voor Pages, Numbers en Keynote van vandaag gelden voor zowel de iOS- als de Mac-versies. Touch ID in de iWork-apps is beschikbaar als je de apps op toestellen gebruikt waar Touch ID te gebruiken is, zoals de meeste iPhones en iPads en de nieuwste MacBook Pro met Touch Bar. Elke individuele app heeft ook de nodige verbeteringen gekregen die de moeite waard zijn als je Pages, Numbers of Keynote met regelmaat gebruikt.

Pages: bladwijzers en duidelijkere cirkeldiagrammen

Pages op Mac en iOS heeft nu ook bladwijzers. Met deze bladwijzers kun je een koppeling leggen tussen een deel van je document en een ander deel. Ook maak je nu wiskundige vergelijkingen in de LaTeX- of MathML-notatie en zijn cirkeldiagrammen makkelijker te lezen. De Mac-versie laat je nu ook aandelen en valuta in tabellen plaatsen met actuele financiële informatie.

Numbers: aandelen invoeren, nieuwe bewerkingsfuncties en meer

Zowel de iOS- als Mac-versie van Numbers laten je nu huidige of historische informatie over aandelen aan je spreadsheets toevoegen. Werk je aan een document met allerlei financiële informatie, dan kan deze functie goed van pas komen. Ook handig is dat je nu werkbladen kunt knippen, kopiëren, plakken en dupliceren als je met andere mensen aan de documenten werkt. De iOS-versie van Numbers heeft bovendien nog nieuwe bewerkingsfuncties gekregen, naast allerlei kleinere verbeteringen en aanpassingen.

Keynote: nieuwe objectenlijst op Mac, Keynote 1-presentaties importeren en meer

Als laatste app is ook Keynote aangepast met nieuwe functies. Op de Mac kun je gebruikmaken van een nieuwe objectenlijst. Zo kun je ook op complexe dia’s eenvoudig objecten selecteren, bewerken en ordenen. Ook handig is dat je interactieve presentaties meteen op sites als WordPress en Medium kunt plaatsen. Voor gebruikers van de oude Keynote-versies is het goed om te weten dat je Keynote 1-presentaties nu ook kunt importeren, zowel op Mac als iOS. Exclusief voor de iPhone- en iPad-versie is dat je een presentatie kunt oefenen met de huidige dia, presentatornotities en timer in één weergave.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2017, 9:36
Categorie Apps
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.