Facebook Messenger Day.

Messenger Day: Facebook Messenger’s variant op Snapchat nu beschikbaar

Facebook Messenger heeft nu ook zijn eigen variant op Snapchat. Met Messenger Day voeg je een foto of video toe aan je eigen Day die vervolgens 24 uur lang zichtbaar is voor je Facebook Messenger-contacten.

Facebook Messenger Day.
Facebook is begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie voor Facebook Messenger. Het gaat om de Messenger-variant van Snapchat Story met de naam Messenger Day. In Messenger Day geef je, net als in Snapchat, Instagram en WhatsApp, met foto’s en video’s aan je vrienden door wat je plannen zijn. Zo’n Messenger Day blijft vervolgens 24 uur te bekijken.

Messenger Day als variant op Snapchat

Snapchat is jaren geleden begonnen met Snapchat Story, maar het heeft niet heel lang geduurd voordat Facebook de camerafuncties overgenomen heeft. Na Instagram Stories en WhatsApp Status, is het nu de beurt aan Facebook Messenger, de eigen berichtendienst van Facebook. Facebook heeft het nieuwe Messenger Day al een tijdje getest in onder andere Polen, maar de nieuwe functie wordt nu uitgerold voor alle gebruikers.

Facebook Messenger Day met filters.

Messenger Day werkt nagenoeg hetzelfde als bijvoorbeeld WhatsApp Status. In de Messenger-app maak je zelf een foto of video die je kunt opfleuren met filters en geinige effectjes. Je voegt ze daarna toe aan je eigen Day, waarna ze gedurende 24 uur te bekijken zijn voor al je Messenger-contacten. Het maken van een Messenger Day gaat dan ook eenvoudig. Via de cameraknop middenin de menubalk maak je een foto of video. Daarna kun je deze versturen aan contacten, maar ook toevoegen aan jouw dag. Het doel van Messenger Day is vooral om plannen voor de dag te maken en niet zozeer om mede te delen wat je meegemaakt hebt.

Facebook Messenger Day instellen.

Facebook is zojuist begonnen met de uitrol van Messenger Day. Zie je de optie nog niet, wacht dan geduldig tot dit beschikbaar komt. Iedere Messenger-gebruiker zou de nieuwe functie vandaag moeten kunnen gebruiken. Binnenkort komt een soortgelijke functie waarschijnlijk ook nog naar de Facebook-app zelf, want daar wordt al een tijd de vergelijkbare Stories-optie getest.

Bekijk ook

Facebook Stories verdwijnen na 24 uur, net als bij Snapchat

Facebook Stories is een nieuwe functie in de Facebook-app, waarbij je een verhaal maakt met foto's en video's die na 24 uur verdwijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.