Giphy for Messenger foto

Giphy laat je GIF-plaatjes gebruiken in Facebook Messenger

Met Giphy kun je bewegende plaatjes gebruiken in chats op Facebook Messenger. Door het enorme aanbod vind je in de app grappige GIF'jes voor iedere situatie.

Giphy for Messenger fotoGisteren kondigde Facebook aan dat ze van Messenger een platform voor ontwikkelaars willen maken. Door een speciale API kunnen andere apps nu een connectie leggen met Messenger. Een van die apps is Giphy. Hiermee kun je bewegende plaatjes gebruiken in chat-gesprekken op Facebook’s Messenger.

Op de website van Giphy kon je al terecht voor grappige GIF’jes in de meest uiteenlopende categorieën, maar met de nieuwe app kun je de bewegende afbeeldingen nu ook in Messenger-chats gebruiken. In de Giphy-app vind je een plaatje voor iedere situatie. Zo kun je door op Reactions te drukken, zoeken naar het perfecte GIF’je om te reageren op opmerkingen van vrienden. Je hebt een ruime keuze in categorieën met reacties, bijvoorbeeld ‘Cool story bro’, ‘Meh’ en ‘Oh no you didn’t’. Per categorie laat de app je meerdere GIF’jes zien die je kunt versturen. Heb je een geschikt bewegend plaatje gevonden? Dan kun je deze direct versturen naar Facebook Messenger of opslaan in je camerarol.

Naast de verschillende reacties kun je ook zoeken op trefwoorden of plaatjes ontdekken in het Explore-tabblad. Ook hier zijn de afbeeldingen verdeeld in categorieën om het vinden van het juiste GIF’je makkelijker te maken. Naast TV, Memes, Music en Animals is er ook een categorie met Stickers. Want, zo zegt Giphy zelf, wie wil er nog statische emoticons delen als je ook kunt reageren met een bewegende sticker.

Giphy reactions screenshot Giphy explore screenshot

Met het enorme aanbod aan lachwekkende GIF-afbeeldingen is Giphy een leuke toevoeging voor ieder chat-bericht. De plaatjes-app is geschikt voor iPhone en gratis te downloaden. Naast Giphy zijn ook andere ontwikkelaars bezig met het maken van toepassingen voor Facebook Messenger. Zo kunnen we binnenkort ook apps verwachten voor Bitmoji Keyboard en FlipLip om gesprekken in Messenger leuker te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 14:05
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, gif, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.