Face ID instellen op de iPhone X.

Apple heeft voorlopig geen plannen voor Face ID met meerdere gebruikers

Een groot verschil tussen Touch ID en Face ID, is dat de gezichtsherkenning maar voor één persoon ingesteld kan worden. Dit lijkt voorlopig ook zo te blijven, terwijl Touch ID ook voor één persoon bedoeld was.

Op de iPhone X heeft Apple Touch ID ingeruild voor Face ID. Een nadeel ten opzichte van de vingerafdrukscanner is dat je Face ID maar kunt gebruiken met één gezicht, terwijl je voor Touch ID meerdere vingers kan instellen. Apple lijkt voorlopig geen plannen te hebben om hier verandering in te brengen.

Face ID en Touch ID bedoeld voor één persoon

iPhone X-bezitter Steve vindt het een gemis dat Face ID maar voor één gezicht in te stellen is, terwijl hij met zijn vorige toestel de vingerafdrukken van zowel zichzelf als zijn vrouw geregistreerd had. Hierdoor konden zowel Steve als zijn vrouw dezelfde iPhone ontgrendelen. Het is een veelgebruikte functie van mensen met een iPhone, omdat je maximaal vijf vingers in kunt stellen (en met een truc zelfs nog meer). Op een iPad komt dit ook goed van pas, zeker omdat deze vaker met meerdere mensen gedeeld wordt.

Face ID instellen op de iPhone X.

Steve besloot zijn gemis van meerdere gebruikers voor Face ID te delen met Craig Federighi, Apple’s baas van de software-afdeling. In een reactie laat Craig weten dat Face ID gemaakt is voor een enkele gebruiker. Zelfs Touch ID is op die manier ontworpen. De enige reden dat je meerdere vingers kunt registeren, is zodat je je iPhone met zowel je vinger als duim kunt ontgrendelen, met beide handen. Touch ID is dus officieel niet bedoeld voor meerdere mensen, al wordt dit in de praktijk wel gedaan.

Mail van Federighi over Face ID en Touch ID.

Uit de woorden van Craig blijkt dat de situatie bij Face ID waarschijnlijk niet snel gaat veranderen. Wel geeft hij toe dat Apple elke feedback in het achterhoofd houdt en meeneemt in de plannen om Face ID verder te ontwikkelen. Mocht je het ook een probleem vinden dat Face ID maar met één gezicht tegelijk werkt, dan kun je dit altijd bij Apple laten weten via het feedbackformulier. Wie weet dat Apple er in de toekomst nog iets mee gaat doen.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2017, 18:36
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen face id, touch id
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.